2024-02-20 201 瀏覽
🔸Kiki麵🔸🔆大家可能覺得點解又係Kiki麵,之前的post我係介紹Kiki麵的飲品。今次終於有機會坐低食啦~我地超級肚餓,所以叫左2個$148全日套餐,套餐包括一份小食+一份主食+一杯飲品~🔆涼拌鯛魚皮+蟹黃油拌麵(+$10)+紫薯鮮奶(+$18) $176👌🏻涼拌鯛魚皮 鯛魚皮非常彈牙,不過有小小硬,要咬多幾啖先好吞呀。醬汁好惹味,有啲好似泰式風味,酸酸辣辣。👍🏻蟹黃油拌麵佢碗蟹黃係分開上的,都幾大碗,成碗倒落幼麵到,撈到每條麵都有蟹黃就啱架啦。蟹黃味好香濃,落埋佢比嘅醋同麻油,再加左唔少風味。麵條幾爽口,每啖都食到蟹黃的顆粒同小小蟹肉。🐭今年無食到大閘蟹,係到滿足番自己條蟹癮🤣🤣👌🏻紫薯鮮奶鮮奶味幾濃,但紫薯蓉唔夠多,味道較淡。🔆煙燻無骨鳳爪+川味牛肉湯麵+白桃烏龍 $148👍🏻煙燻無骨鳳爪鳳爪好爽脆好好食,佢個醬汁微辣,味道有啲似戟汁醋肉乾咁hahaha,成件事好match!! 👌🏻川味牛肉湯麵幼麵爽滑,湯底食得出川味的麻香,亦唔會太鹹。牛腩有小小鞋,但overall牛味幾濃,都唔錯。👍🏻白桃烏龍白桃烏龍清香,啱哂食完濃味野再飲!🔆Overall非常滿足,晚餐$148嘅set
🔸Kiki麵🔸

👌🏻涼拌鯛魚皮

👍🏻蟹黃油拌麵

👌🏻紫薯鮮奶
鮮奶味幾濃,但紫薯蓉唔夠多,味道較淡。

🔆煙燻無骨鳳爪+川味牛肉湯麵+白桃烏龍 $148
👍🏻煙燻無骨鳳爪

👌🏻川味牛肉湯麵

👍🏻白桃烏龍
白桃烏龍清香,啱哂食完濃味野再飲!

🔆Overall非常滿足,晚餐$148嘅set覺得合理,可以再番黎食!

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩+0.5
🦁先生:🤩🤩🤩🤩+0.5
📌地址:尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 4樓406號舖

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure尖沙咀
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkongfood #tsimshatsui #K11musea #noddles #taiwanese #kikinoddle #kiki #尖沙咀 #台式 #尖沙咀美食推介 #尖沙咀美食 #牛肉麵 #蟹黃麵 #拍拖好去處 #朋友聚餐 #好食 #美食推介 #kikinoddlebar #Kiki麵 @kikinoodlebarhk