2023-05-04 155 瀏覽
之前啲人話馬鞍山係美食沙漠🏜️而家真係唔同曬~今次朋友就帶咗我去試一間由韓國夫婦打理嘅韓國菜小店,喺門口等位嘅時候見到好多人外賣炸雞🥡仲有pizza🍕感覺好正咁😆由於我哋得兩個人所以無嗌到Pizza,但係就叫咗一份無骨炸雞二重奏 (蜜糖芥末 + 雙重芝士)🍗份量真係好多,食唔曬咁滯🤣外脆內軟嘅炸雞配上甜甜地嘅芝士粉🧀真係食到舔舔脷😋蜜糖芥末口味好惹味🍯因為有醬汁,食落亦都無咁乾‼️鍾意食芝士嘅我哋梗係要點焗芝士年糕,果然無揀錯‼️煙靭嘅辣炒年糕上面鋪滿厚厚嘅拉絲芝士,捲住一齊食真係好滿足😌最特別嘅係拌碟係炸紫菜粉絲卷嚟架🤤朋友勁鍾意飲韓式湯品,一於試吓辣牛肉湯配白飯。以石鍋上嘅湯上到枱都仲滾緊,加上辣辣地,冬天食一定超正。飯卷類通常只係lunch先有,因為我哋好想食所以就問吓,點知原來佢哋仲有少量嘅烤牛肉飯卷。每一件飯卷都包住滿滿嘅材料,正👍🏻

無骨炸雞二重奏 (蜜糖芥末 + 雙重芝士)
雙重芝士口味炸雞
蜜糖芥末口味炸雞

烤牛肉飯卷
無骨炸雞二重奏 (蜜糖芥末 + 雙重芝士)
雙重芝士口味炸雞
蜜糖芥末口味炸雞