2023-10-29 756 瀏覽
WM Cafe係一間位於馬鞍山新港城中心附近嘅西式餐廳,環境舒適寬敞,裝修簡約時尚,採用深咖啡色皮梳化同木質傢俬,營造出一種具有氛圍感嘅美式風格。 由於係萬聖節期間,餐廳多左啲萬聖節裝飾,例如南瓜燈、骷髏骨等,好有節日氣氛。餐廳特色菜單一至兩個月轉一次,今次就食左意粉、烤餅同漢堡: ❤️美國波士頓龍蝦香草番茄長通粉芝士焗開邊波士頓龍蝦,味道香濃,龍蝦肉彈牙有嚼勁,蝦膏都幾多。仲有青口同大蝦,新鮮有甜味。長通粉質地硬身比較有咬口,用香草蕃茄醬炒得好香,仲有少少清新嘅味道。 ❤️墨西哥雞肉芝士烤餅一上枱嘅烘烤香味好吸引,烤餅係焗到金黃色嘅,脆脆地,入面包住香噴噴嘅雞肉、芝士、洋蔥等材料,配上牛油果醬,口感豐富多汁,非常開胃。 ❤️WM安格斯牛肉芝士漢堡漢堡係用新鮮嘅安格斯牛肉製成嘅漢堡扒,夾住菠蘿、蕃茄、生菜、芝士同特製醬汁,放入鬆軟嘅漢堡包之中。漢堡疊得好高,肉汁四溢,而菠蘿係有少少燒過嘅,清甜多汁,啱啱可以中和牛肉同醬汁嘅油膩感,味道好夾。 WM Cafe嘅食物質素唔錯,環境又舒服,除左晚餐,早餐套餐同下午茶亦都好抵食,係我經常幫襯嘅餐廳之一。

❤️美國波士頓龍蝦香草番茄長通粉

❤️墨西哥雞肉芝士烤餅