2024-04-20 19 瀏覽
天氣好,我哋就好鍾意去陽光與海灘🏖️可以望住個海灘返餐,的確係一個好好嘅享受❤️一知道我哋鍾意去嘅 @caferoma 出咗新 Meun, 梗係又揾機會過去食餐飯啦❤️🦪脆炸日本生蠔伴他他醬及檸檬角 外皮酥脆,內裏Juicy,點埋他他醬特別好味🍗香脆雞塊伴蜜糖芥末醬 同樣係外脆內軟,香口美味🍝小魷魚墨魚汁意粉 墨魚汁掛滿意粉,墨魚汁嘅鮮味一口接一口,連一向麻麻地墨魚汁意粉嘅我都食多兩啖🥘 雜菌燴意大利飯燴飯足料,粒粒都有汁,菌味香濃,想豪啲仲可以加配鵝肝添!🦑 香烤八爪魚配橙檸橄欖油汁配香烤雜菜及薯蓉 烤八爪魚最擔心就係overcooked, 但係呢度廚師把握得恰到好處,令到八爪魚鮮味,爽口🍖紅酒燴澳洲牛頰肉配南瓜蓉 呢個燴牛面頰燴得好腍亦好入味,配菜嘅南瓜蓉都好好味🧁經典意式甜品拼盤 (Cafe Roma 自家製提拉米蘇 | 意式奶凍 | 精選芝士蛋糕) 食飽飽再加埋呢個甜品拼盤,為呢餐劃上完美句號
天氣好,我哋就好鍾意去陽光與海灘🏖️
可以望住個海灘返餐,的確係一個好好嘅享受❤️

🦪脆炸日本生蠔伴他他醬及檸檬角
外皮酥脆,內裏Juicy,點埋他他醬特別好味

🍗香脆雞塊伴蜜糖芥末醬
同樣係外脆內軟,香口美味

🍝小魷魚墨魚汁意粉

🥘 雜菌燴意大利飯
燴飯足料,粒粒都有汁,菌味香濃,想豪啲仲可以加配鵝肝添!

🦑 香烤八爪魚配橙檸橄欖油汁配香烤雜菜及薯蓉

🍖紅酒燴澳洲牛頰肉配南瓜蓉
呢個燴牛面頰燴得好腍亦好入味,配菜嘅南瓜蓉都好好味

食飽飽再加埋呢個甜品拼盤,為呢餐劃上完美句號