2022-12-11 16 瀏覽
上次搵荃灣有咩好野食 俾呢間串燒店嘅雞皮吸引咗😙香辣紙包鮑魚雞見到幾乎每枱都會嗌呢個紙包雞 我地嗌咗小辣同埋半隻雞😝 錫紙喺加熱期間會漲起 非常特別🤩 店員會幫忙𠝹開錫紙 好快就有得食喇🤗 入面有萵筍 蓮藕片 金菇 豆卜等嘅配料 好豐富 要介紹當然唔少得鮑魚啦 鮑魚有3隻 口感唔會太韌😎邪惡串里秘製雞皮底下嘅座會有白煙飄出 相當吸睛👀 上面嘅雞皮油脂唔多 炸完出嚟好脆卜卜 咬落口會有嗦嗦聲🐥 食完都唔覺得太有罪惡感燒原條魷魚呢個魷魚真係好大條 魷魚鬚嘅部分仲幾脆口🦑 加埋有燒汁喺面 唔會太鹹 少少調味咁樣爆油三文魚鮫鍾意食近骨魚肉嘅朋友一定鍾意呢碟 三文魚油滲透成個口腔😋 魚皮燒得好脆 三文魚肉都好多 而且油脂豐富汁燒牛舌芯牛舌幾厚身 咬落口唔會太韌🐮 加埋燒汁 甜甜地 幾易入口鹽燒豬頸肉豬頸肉好有咬口 每啖都仲好juicy🐷鹽燒黑豚腩食落口唔會太肥膩 豚肉嘅油脂已經燒得好脆🫢牛油蒜泥金菇每次食串燒都會好想食牛油蒜泥蔬菜 今次我就揀咗金菇😆 面頭真係有好多蒜蓉 撈埋食好豐富雖然紙包雞仲有好多配料可以追加 但佢其他食物都好吸引 所以今次想試吓串燒多啲🫢 驚太快飽咗吖嘛 最推介係佢嘅雞皮
上次搵荃灣有咩好野食 俾呢間串燒店嘅雞皮吸引咗😙

食落口唔會太肥膩 豚肉嘅油脂已經燒得好脆🫢
鹽燒黑豚腩  鹽燒豬頸肉  汁燒牛舌芯

牛油蒜泥金菇
牛油蒜泥金菇

雖然紙包雞仲有好多配料可以追加 但佢其他食物都好吸引 所以今次想試吓串燒多啲🫢 驚太快飽咗吖嘛 最推介係佢嘅雞皮 因為一啲都唔邪惡 又可以打卡☺️