餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

2018-09-07 53 瀏覽
同事介紹左間鋪食"香鍋"好正,所以就同個朋友黎左試下係唔係真係咁好食。好彩早左黎咋,因為餐廳地方唔大,7:00差唔多無唒位。除左香鍋,仲可以揀雞煲同魚,但我們今次叫左香鍋食。凍蜂蜜柚子茶,甜得黎個有少少澀。呢碟係夫妻肺片,D牛舌、牛肚及牛展口感都好爽口,辣度揀小辣都頂得住!呢碟係尖椒皮蛋!我都係第一次見皮蛋"蛋白"嗰層係透明的,好滑溜又好辣 (笑)黃金芝士豆腐,係少量唔辣野食其中一樣。朋友仔落單時睇漏左芝士兩個字,等我們仲以為係類似椒鹽豆腐。炸得熱辣辣又金黃的外層包住滑滑的豆腐。入面仲有唔算太濃烈的芝士襯托,意外地好味!最好香鍋到了!我地叫左素菜鍋底,再加牛肉、牛柏葉、豬耳、金錢肚及豆卜一齊炒香。黎到既時候傳出陣陣既香味,孜然味令到整體提鮮了。 所有配料都入晒味,真係好好味!==============================鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)

凍蜂蜜柚子茶,甜得黎個有少少澀。
凍蜂蜜柚子茶

夫妻肺片