2019-12-01 43 瀏覽
今晚唔想食得太heavy~所以就諗住簡單食個拉麵。北角呢間分店都幾多人,店鋪細細大約有十個八個位,不過都好快有位。買野食就可以起門口果部機度,用八達通比錢都幾方便。✨拉麵套餐有兩款,分別係豚骨湯同蝦味噌豚骨湯,比就咁散叫多左隻溏心蛋。另外仲配餃子4隻or 小龍蝦蟹籽沙律。✨先黎個跟餐小龍蝦蟹籽沙律,食落啖啖小龍蝦肉,肉質好爽彈~仲有少少 wasabi 味,包埋紫菜食好正✨豚骨湯麵:奶白色既湯底,豚骨味香而不膩,飲落有d 奶味既感覺。拉麵麵質啱啱好,軟硬適中,幾鍾意佢加左勁多蔥,加埋蒜蓉落個湯度食就更加香,溏心蛋都好軟滑。✨叉燒有三大塊,雖然肉質偏瘦,但食落爽口無平時既拉麵咁漏。✨蝦味噌豚骨湯麵:雖然豚骨湯都好正,但個人食開濃味野,更加鍾意蝦湯底。呢個拉麵勁多櫻花蝦🤩個湯蝦味幾濃,呢款配料仲有香甜粟米。✨餃子:皮薄饀靚,外皮有少少脆唔會太熱氣,啱我✨加分位係有tempo 紙巾😆好dum 本啊

小龍蝦蟹籽沙律

✨叉燒有三大塊,雖然肉質偏瘦,但食落爽口無平時既拉麵咁漏。

蝦味噌豚骨湯麵

✨餃子:皮薄饀靚,外皮有少少脆唔會太熱氣,啱我
餃子

✨加分位係有tempo 紙巾😆好dum 本啊