2023-03-03 946 瀏覽
之前見啲人食呢個蘋果脆脆雪糕可麗餅真係好吸引🧇~熱愛甜品嘅我當然要去試下😋~原來除咗甜食可麗餅,仲有鹹食嘅🧂~因為晚餐時間有啲餓,所以叫咗呢個Chicken Cordon Bleu~有烤雞肉🐔,火腿同芝士嘅可麗餅~雖然睇落薄薄一塊,但裏面都幾足料!烤雞肉夾埋融咗嘅芝士🧀~佢哋嘅可麗餅係偏厚,軟綿綿略帶韌性,食晒成塊都幾飽肚~呢個Butterscotch Apple Crisp就係我見到好靚嘅可麗餅😍😍!香軟嘅可麗餅上面灑咗啲焦糖脆脆🍬,而入面就包住咗啲甜甜嘅蘋果粒🍎~一向焦糖都好夾蘋果,再加埋雪糕一齊食🍦~又香又甜,然後又冰凍又暖咁,非常好食~呢間既然係cafe,飲品選擇亦唔少~除咗咖啡茶朱古力一類☕,仲有梳打同奶昔可以揀🥛~我哋就揀咗梳打,佢呢杯Creamsicle係橙加雲呢拿味🍊~聽落好似好怪🤔,但飲落又幾夾,因為有啲似橙寶雪條嘅味道~我就鍾意呢杯Provençial夠清新~因為係檸檬再加上薰衣草味🍋,清清地唔會好甜~整體而言,呢度都幾舒服幾好坐🍴~佢嘅可麗餅底比較厚同煙韌,我個人比較喜歡呢種texture😚~鍾意食甜品嘅,一定要試下我個蘋果脆脆可麗餅👍!
之前見啲人食呢個蘋果脆脆雪糕可麗餅真係好吸引🧇~
熱愛甜品嘅我當然要去試下😋~

原來除咗甜食可麗餅,仲有鹹食嘅🧂~
有烤雞肉🐔,火腿同芝士嘅可麗餅~
雖然睇落薄薄一塊,但裏面都幾足料!
烤雞肉夾埋融咗嘅芝士🧀~
佢哋嘅可麗餅係偏厚,軟綿綿略帶韌性,食晒成塊都幾飽肚~
Chicken Cordon Bleu

Butterscotch Apple Crisp

一向焦糖都好夾蘋果,再加埋雪糕一齊食🍦~
又香又甜,然後又冰凍又暖咁,非常好食~
Butterscotch Apple Crisp

呢間既然係cafe,飲品選擇亦唔少~
除咗咖啡茶朱古力一類☕,仲有梳打同奶昔可以揀🥛~
聽落好似好怪🤔,但飲落又幾夾,因為有啲似橙寶雪條嘅味道~
我就鍾意呢杯Provençial夠清新~
因為係檸檬再加上薰衣草味🍋,清清地唔會好甜~
Creamsicle & Provençial

整體而言,呢度都幾舒服幾好坐🍴~
鍾意食甜品嘅,一定要試下我個蘋果脆脆可麗餅👍!
2023-02-27
Chicken Cordon Bleu