2024-01-01 260 瀏覽
嚟到這家店,肚子就似開咗市,食慾全開!首推嘅椰皇燉雞湯,個湯滑得嚟長得,清新潤喉,湯底入味咁滋潤,飲三兩啖,覺得塊心都暖笠笠。梅子花生炆豬手飯,嗰隻豬手腍到化,融入飯粒中,喺口中爆發出豬肉嘅甘香同梅子嘅酸甜,滋味百搭得嚟又唔會太膩,舒服到不得了!跟住上場嘅雲腿菜乾雞爪燉豬肺,先話晒,豬肺做得清爽無渣,啖啖雞爪肉惹味,食得出店家嘅用心同精神。嗰啲菜乾都吸收晒湯嘅精華,腍滑得來帶點嚼勁,食落真係喺舌尖頂起個👍。嚟到最後,個椰皇燉蛋白,此乃大結局,啖啖鮮奶同燕窩,滑嫩得嚟仲有陣陣奶香,圓滑得嚟唔膩口,每一啖都令人想再嚟一啖。嗰啲椰子肉,同湯牌上嘅燕窩交織,正到爆!而且店員熱情過火箭🚀,服務周到到我都尷尬。總之,來過這家店,暖笠笠嘅感覺,真係食得出家傳嘅好滋味同實在。下次再黎,一定會再試其他湯水,再過多個滋味嘅好夜晚🌙。