2024-04-05 54 瀏覽
知魚知樂呢間餐廳嘅裝潢真係獨特,佢嘅牆壁搽咗橙色同綠色,再加埋霓虹燈,營造出一個非常活潑嘅氛圍。我今日試咗佢哋嘅午餐套餐,一人份烤魚。除咗烤魚之外,仲有好多配菜可以揀擇。我揀咗肥牛、牛柏葉、響鈴、竹笙同魔芋絲。烤魚鮮嫩多汁,配菜都好豐富,每樣都有各自嘅風味,令味蕾感到愉悅。除咗午餐套餐之外,我仲試咗佢哋嘅串燒。呢度嘅串燒真係多種多樣,有蜜汁雞中翼、烤鮮魷魚、蒜蓉烤生蠔、黑椒鰻魚串、蒜蓉烤茄子、烤韭菜同烤豆皮。每一款串燒都烤得恰到好處,肉質鮮嫩,魷魚彈牙,而且烤茄子同烤豆皮都有獨特嘅風味。真係一個串燒愛好者嘅天堂。飯後甜品係我食飯後嘅最愛,今日嘅甜品係胖胖糍粑。佢哋嘅糍粑外脆內軟,食落好滋味,令我回味無窮。最後,我嘗試咗佢哋嘅特色飲品,有鴨屎香檸檬茶同西柚汽泡水。鴨屎香檸檬茶帶有一抹特殊嘅香味,清新解渴。西柚汽泡水則帶有微微嘅酸甜味,非常開胃。總括而言,呢間餐廳唔單止有獨特嘅環境,仲有豐富多元嘅菜式。無論係套餐、串燒定甜品同飲品,都能夠滿足到不同口味嘅食客。下次如果你想試吓新鮮有趣嘅美食,記得嚟呢間餐廳一試!