2021-07-03 231 瀏覽
位於九龍灣既大渣哥位於商場地鋪,附近都係工廠區比較多,而門口都係長期有人排隊既,而今次都排左接近20分鐘先可以入座~而係九龍灣既呢間分店位置相當多,店鋪亦大,而餐牌上既選擇同茶記既差唔多,都係以碟頭飯為主,但每款食物都會改左做唔同既名,感覺上都幾新鮮👍🏻而今次就叫左一份大渣哥炒飯試吓佢啦~大渣哥炒飯($73)呢個價錢係比起一般既茶餐廳黎講係比較貴既,但份量都算正常水平,其實大渣哥炒飯就係類似揚州炒飯果類,有蝦仁,叉燒,火腿等等。而食落個味道都算唔錯,調味方面都幾好,而炒飯最忌啲飯痴埋一舊,但呢度就做到飯粒顆顆分明,炒得亦夠乾身👍🏻面頭既瑤柱碎亦可以為個飯調一調味,做得相當唔錯👍🏻總結嚟講呢度價錢雖然比較貴左小小,但食物既質素都算高質,係可以過嚟一試既店舖👍🏻👍🏻

大渣哥炒飯

2021-06-30