主打慢煮牛排o既屋邨小店,成間店舖只有十零個位。一面牆貼o左好多相,雖然都有個別明星,但更加多o既卻係員工同埋親朋o既合照,相中每個人都充滿歡笑,俾人感覺好親切貼地。開心,是可以感染的。餐廳無加一,menu 都係日式o既熱食為主。一個主食加$28 可以升做一人set,會有埋湯、沙律同甜品。湯係味噌湯,沙律係龍蝦沙律,其中呢個沙律唔好睇佢只係side dish,真係激好食!又多蟹肉又鮮甜,已經混入適量o既wasabi。我見其他食評中有人提到佢係翻頭幫襯,覺得上次跟餐太少特登叫o左全個大沙律($32)!我地試o左餐廳o既招牌料理之一,松露燒牛扒定食。有兩個價錢,叫o左個細的($98/150g)。用上美國prime 認證o既牛肩肉,用料上盛,加上黑松露慢煮,香氣四溢;菇菌o既氣息之間,又帶點煙燻肉o既味覺。日本漢堡蛋包飯($82) 係menu 上o既人氣之選!可以配選三款醬汁,o係店員姐姐推介之下,試o左自家黑咖哩汁;我見佢黑咖哩飯本身自己都獨自有另外一個系列,應該會幾唔錯!實物賣相好靚好吸睛,漢堡扒厚身鬆化,雞蛋用上日本蛋,蛋味濃郁。咖哩o既黑色原來源自黑朱古力同咖啡,味道獨特,辣度大約輕

味噌湯
龍蝦沙律

松露燒牛扒定食 ($98/150g)
松露燒牛扒定食

日本漢堡蛋包飯($82) 係menu 上o既人氣之選!可以配選三款醬汁,o係店員姐姐推介之下,試o左自家黑咖哩汁;我見佢黑咖哩飯本身自己都獨自有另外一個系列,應該會幾唔錯!實物賣相好靚好吸睛,漢堡扒厚身鬆化,雞蛋用上日本蛋,蛋味濃郁。咖哩o既黑色原來源自黑朱古力同咖啡,味道獨特,辣度大約輕至中,仲有薯仔o係裡面。
日本漢堡蛋包飯 ($82)
日本漢堡蛋包飯

仲有另一個又係人氣之選松露醬燒帶子($43),粒北海道帶子超級大粒,外面燒到燶燶地,內裡嫩滑,惹味o既醬汁更加令人欲罷不能,可惜只有一粒……
松露醬燒帶子 ($43)

上面提過升級做餐會包甜品,係一盒日本焦糖布甸!o野飲係唔包的,但叫一個main 可以減$10,我見佢有個紫薯奶昔沙冰(折o左之後$32) 好似好吸引咁,但驚飽得濟無叫o到,最後寫o左一杯柚子蜜,一杯有機玄米綠茶(折o左之後$8)。
日本焦糖布甸
(左) 柚子蜜,(右) 有機玄米綠茶 (跟主食加$8)
龍蝦沙律
松露燒牛扒定食
日本漢堡蛋包飯 ($82)
松露醬燒帶子 ($43)
日本焦糖布甸