2018-06-01 234 瀏覽
是日同朋友去睇馬戲,去到中環搵食,醒起呢間想試好耐嘅泰式串燒。好特別嘅門面,視覺上好似d燒緊串燒嘅員工係火堆裡面,仲要係燒得好勁嘅火堆。由於我今日餓底,所以兩個人除咗點主食之外,仲點多咗幾樣串燒。泰式串燒配炒飯及雜菜 - 最值得推介,$68即叫即燒,有雞、牛、豬各1串,全部都好入味,亦燒得剛好,唔會好乾身,肉夠嫩滑,配上秘製沙爹醬,好味到lam lam 脷。串燒下有d小甘筍同椰菜墊底,減低食肉的肥膩感。炒飯有d豆角粒切碎炒埋,有小小辣,非常惹味。呢個真係好抵食!!去骨泰南雞飯 - 為唔食得辣嘅朋友點嘅,我都試咗一件,雞皮薄薄,我平時唔食雞皮的,呢個我可以接受。油飯都好香,增進食慾呀!豬頸肉 - 爽口! 入味! 配甜酸汁,絕配!魷魚鬚 - 都有10-12段鬚仔,搽咗醬汁燒嘅,我相信個醬汁係佢靈魂。泰國魚餅 - 呢個又幾好食wor,不過有小小辣,唔食得辣嘅朋友注意。有機露筍、有機粟米 - 為中和食肉而點的,沒有花巧的醬料,清清淡淡。菠蘿 - BBQ又點少得佢呀,菠蘿切得好大件,可能就係燒完都保持到juicy嘅原因。兩支S.Pellegrino - 飲果汁點都好過汽水或者飲酒,而且呢隻果汁啦

泰式串燒配炒飯及雜菜 - 最值得推介,$68即叫即燒
。呢個真係好抵食
!!
豬頸肉 - 爽口! 入味! 配甜酸汁,絕配
!
泰國魚餅 - 呢個又幾好食wor
,不過有小小辣,唔食得辣嘅朋友注意。

兩支S.Pellegrino - 飲果汁點都好過汽水或者飲酒,而且呢隻果汁啦算太甜。
總括嚟講,佢肉類串燒好正
! 串燒配炒飯係中環區呢個價錢真係堅抵食
! I will be back!
S.Pellegrino
去骨泰南雞飯