呢間茶樓真係一個大驚喜!一坐低嘅時候,我眼光就俾啲石鍋拌飯吸引住,賣相夠晒吸引,石頭鍋聲隆隆作響,飯仔底部微微焦脆,夾埋啲香辣醬汁,真係口口都夾雜住香脆同微辣,完全停唔住口。走菜單上嗰啲點心,燒賣絲滑彈牙,鳳爪皮腍肉爛,啖啖肉,真係夠晒味。奶皇包流心效果一流,咬落去熱呼呼嘅奶黃醬汁唧一聲流晒出嚟,咸香得嚟唔膩口,好撩人!新嘗試嘅椰絲花生粽令人眼前一亮,花生粒嘅香脆夾雜椰絲嘅香甜,啖啖驚喜。而椒鹽多春魚,外皮炸得啱啱好,配合椒鹽咬落係脆卜卜嘅口感,咸香入味,令人一再夾筷。推介呀!除咗傳統茶點,呢啲新嘗試真係增加咗好多樂趣。唔止咁,炒牛河嘅鑊氣完美,牛肉同河粉交替嘅滑潤同彈性,洋蔥爽口解膩,每一口都令人回味。總結嚟講,呢啲美食將我嘅味蕾帶上咗新境界,要教你點揀?嚟呢間茶樓,跟心去揀就得啦! 🍲🥢👌