2020-07-07 771 瀏覽
是日晚餐:-鰹魚味豚骨拉麵-燒海蝦味豚骨拉麵一直都唔明間餐廳點解叫"台風", 明明就好日風....餐廳裡面好多手畫的卡通動漫公仔餐廳 午市是沾麵, 晚市是湯拉麵, 餐牌都係得4款麵, 可以揀配料配搭, 可以揀麵、醬份量-鰹魚味豚骨拉麵因為揀左(大量)醬, 所以湯底好濃味, 飲得出"沙沙"既質感!麵底彈牙, 一挑起麵底, 熱湯的蒸氣會冒, 所以飲到最後個湯都會暖木魚碎做點綴好出色; 叉燒焦香, 肥瘦均勻!!-燒海蝦味豚骨拉麵好多櫻花蝦仔舖面, 因為都係揀左(大量)醬, 所以湯底好重海鮮味!筍同叉燒同蛋都可以互相轉, 但今次唔記得左轉筍...唔中意食筍.....總結: 舖頭的牆都係客人的comments, 感覺好warm, 每個客人入黎同走, 店員都會用日文嗌"歡迎光臨"同"多謝惠顧", 好有被重視的感覺!每款麵食都食得出用料靚!
是日晚餐:
-鰹魚味豚骨拉麵
-燒海蝦味豚骨拉麵

-鰹魚味豚骨拉麵
木魚碎做點綴好出色; 叉燒焦香, 肥瘦均勻!!

-燒海蝦味豚骨拉麵

總結:
每款麵食都食得出用料靚!

燒海蝦味豚骨拉麵
鰹魚味豚骨拉麵