2019-02-18 243 瀏覽
朋友係餃子迷,所以特登黎左呢間餃掂會一會佢既餃子。去之前睇左大家既食評,都推介佢既皇牌至尊松茸豬肉餃+九鼎湯。所以一落單,諗都唔諗就叫左佢。好快就上菜!D餃子比我想像中大隻同漲卜卜。先冇點醬咬左一啖,咁先試真佢個味啊嘛~ 味道好清甜,係有松茸味嫁!餃皮唔會太厚又唔太薄,咬落都有口感嫁!點上佢既醬,可以將D味更加吊左出黎。飲番啖湯,好清淡,感覺好健康冇味精。可以係覺得食得好D飽或膩時,飲番啖清番個胃。淨係叫個至尊餃梗係唔覺飽啦!我地仲叫左個白菜煎餃。外表煎得金黃,不過呢個既好味度就唔夠至尊餃勁,可能前者太優秀啦~味道不過不失,不過勝左夠多餡,相對會飽肚D~呢個四川涼麵,份量就較少,不過以價錢計都尚算合理。佢有些少辣,可能我本人真係唔太食得辣啦。倒上麻醬就可以緩和D辣味,不過亦唔會令你有太大驚喜既麵。最最最最令我覺得驚喜既反而係佢既伴菜:酸蘿蔔!!!佢真係好好食啊!!!!夠酸夠入味!完全食到停唔到口!而且亦有開胃作用!如果食清湯餃既,配上呢個,即刻可以令你既味覺享受多番個層次!同埋已經比較少有店鋪會提供免費小菜比客人食了,完全加分!
朋友係餃子迷,所以特登黎左呢間餃掂會一會佢既餃子。
至尊松茸餃

好快就上菜!D餃子比我想像中大隻同漲卜卜。

狀元九鼎湯

大白菜豬肉餃
四川涼麵

倒上麻醬就可以緩和D辣味,不過亦唔會令你有太大驚喜既麵。

最最最最令我覺得驚喜既反而係佢既伴菜:酸蘿蔔!!!
酸蘿蔔

佢真係好好食啊!!!!
2019-01-17
至尊松茸餃