2019-04-07 4015 瀏覽
今日有慶祝活動,所以就一行7人去沙田食自助餐!我地6點鐘就去到,第一時間就食海鮮先!全部海鮮都唔錯,幾新鮮,最好味係大青口,唔會覺得係擺左出黎好耐。跟住就排隊攞龍蝦,有兩款汁可以揀:一款係日式西京汁,另一款係芝麻汁。其實個職員無問到個客人想要咩汁,初初唔知道有兩款,原來要自己話俾佢聽想要咩汁既。兩款味道都唔錯,各有棒場客,我自己就鐘意西京汁多d喇!龍蝦肉都算唔錯,幾彈牙。跟住就食刺身同埋壽司,我淨係食左三文魚刺身同埋和牛壽司,三文魚好肥美,和牛壽司就唔算話太特別。熱食就有炸野、咖哩雞同埋湯麵,其實仲有一行熱食,不過我無影到😅炸野我食左吉列牛堡,本身以為會好香牛味,點知都係麻麻地,食左一半就無食。湯麵都食左個菜,有兩款湯:一款牛乳湯,一款蕃茄湯,我就覺得牛乳湯好味d, 不過又有人話個牛乳湯好腥。食食下聽到d 鈴鈴聲,原來佢會有表演,就係將呢個士多啤梨波溶左,入面會有d棉花糖跌落黎!睇就真係幾好睇😅佢地仲會失手添架😅出面既士多啤梨殼會跌左落地🤣佢表演完可以排隊拎佢既棉花糖,不過就真係好甜好甜好甜囉🤣🤣跟住就有行去甜品櫃,都有好多款式,不過我本身唔太好甜品,所以淨係食左芒果巾甸同埋法式焦糖布
今日有慶祝活動,所以就一行7人去沙田食自助餐

我地6點鐘就去到,第一時間就食海鮮先!
海鮮_凍蟹+藍青口+青口+長腳蟹+凍蝦

全部海鮮都唔錯,幾新鮮,最好味係大青口,唔會
覺得係擺左出黎好耐。

龍蝦

刺身

壽司

熱食

咖哩雞飯
日式湯麵

棉花糖蛋糕

甜品

跟住就有行去甜品櫃,都有好多款式,不過我本身唔太好甜品,所以淨係食左芒果巾甸同埋法式焦糖布丁,呢兩個都幾好食啵!

至於雪糕就係movenpick, 不過就無tiramisu 味,我就試左士多啤梨味同咖啡味,士多啤梨味就酸過龍,但咖啡味就幾濃幾好味!

燉蛋

最後食到咁上下,會有人派張咭仔俾你,每人一張,憑呢張咭就可以出去拎一個燉蛋,味道就普普通通啦,未去到會想再拎多個黎食囉😅

今次因為用左恒生咭,所以有65折,如果用正價黎食,我就覺得唔太抵食喇,因為本身諗住會有生蠔同羊架,點知兩樣都無,就有少少失望,野食都只係普普通通,未去到會想食第二次。

2019-04-07
用餐優惠