2022-09-27 183 瀏覽
放工之後同男朋友周圍覓食,又好耐冇食韓國嘢就去試下啦!可以見到店鋪面積都幾大下,入邊座位都好舒服😌空間感十足🙆🏻‍♀️坐低可以慢慢睇menu, 睇完就可以用手機scan QR code 落餐,成個過程好方便快捷🥰見到menu五花八門,睇到眼花撩亂,實在太多選擇啦!樣樣都好想食呀!最後我哋揀咗明洞二人套餐($368)包咗沙律,小食,主食,鍋物,🍮甜品同飲品❤️其實係幾抵食!薄烤牛肉野菌沙律🥗牛肉份量都唔少,肉質唔會太乾或硬,幾香牛肉味。中間仲有個溫泉蛋🥰督穿佢撈埋一齊食真係好正😀韓式煎餃子🥟韓國嘅餃子一直都係我嘅最愛😍呢個都冇令我失望!咬落去係好香肉味,仲有啲肉汁鎖住喺入邊,一咬就流咗岀嚟。配有兩個醬汁,但我覺得唔點醬都好食😋原汁原味最食得出佢嘅味道🥟迷你肥牛粉絲鍋(豬骨湯底)😆韓食點可以少得鍋啊~ 呢個肥牛粉絲鍋仲有幾種蔬菜🥬有娃娃菜、翠肉瓜、紅椒,仲有年糕!口感好豐富!豬骨湯都幾好飲🙆🏻‍♀️飲完湯就到主食啦🍙拉絲芝士香燒雞翼伴泡菜炒飯😆有成四隻雞翼畀大量芝士包圍住,仲有好多紫菜碎,救命🆘點可能唔好食!見到都流晒口水啦!甜品🍮同飲品方面,我哋就揀咗牛乳布甸,巨峰乳酸同白桃乳酸😌布丁🍮好滑,

明洞二人餐

薄烤牛肉野菌沙律🥗
薄烤牛肉沙律
薄烤牛肉沙律

朝式煎餃子

迷你肥牛粉絲鍋(豬骨湯底)

拉絲芝士香燒雞翼伴泡菜炒飯

甜品🍮同飲品方面,我哋就揀咗牛乳布甸,巨峰乳酸同白桃乳酸😌
牛乳布甸
布丁🍮好滑,都好香牛乳味🥰
乳酸清爽口感😍夏天飲真係一流❤️

今餐整體感覺不錯!
明洞二人餐