2019-12-01 970 瀏覽
每星期我都會同屋企人飲茶,大家見下面傾下計,互相交流一下⋯老爸朝朝都去街坊酒樓,見今日天氣咁好,就約佢出黎銅鑼灣飲茶,順便買埋冬天衫。利舞台有好多唔同既食店,誤打誤撞去左5樓既譽宴,主打係婚宴場地,一入門口有長長樓梯,方便婚禮新人拍照留念,都幾靚~飲茶一定會點蝦餃燒賣,呢度既蝦餃用上綠色皮旁邊沾有金箔,未食都已經覺得矜貴;加上皮薄,蒸既時間岩岩好,咬落唔會靱皮!暖烘烘既叉燒餐包好Juicy, 內裡叉燒餡料份量剛剛好,比起蒸叉燒包更好味!呢度既棉花雞除左有一般既魚肚之外,仲添加左山藥(椎山)同少少杞子;同平時食開既棉花雞味道有少少不一樣,呢度係好味d,同埋感覺健康養生d!老爸話呢度點心唔錯,尤其是個黑糖薑汁糕;唔會太甜且帶有薑汁味道,香軟滑又暖胃!平日來飲茶仲可享半價優惠哩!

翡翠明蝦餃

蟹籽燒賣王