2019-11-20 98 瀏覽
一年前食過一次已經覺得佢好高質,環境好chill,今次約左朋友嚟食下佢嘅Brunch,水準依然好高!◆Summary◇場地好大,裝修狂野又令人放鬆,有種去左美國西部嘅感覺。週末嘅中午食Brunch 就冇得揀翻之前食嘅青口了🙈不過依然冇失望,質素高,推介🥢Avocado Toast 🥢Brewers Burger 🥢Creme Brulee 同埋一定唔少得嘅🍺Beer Paddles ————————————————————◆Beer Paddle◇HKD140必試的招牌‼️六杯手工啤酒色澤香氣味道各不相同又各有特色,有酒體醇厚的,有輕盈清新的🍊有木桶味重的,有隱約帶荔枝味的,仲有一杯竟然飲出左海鮮的味道🦐即使平時唔太飲酒,都絕對可以飲得出每一杯啤酒的特點。◆Avocado Toast◇HKD130滿滿的牛油果🥑熟得啱啱好,軟滑又清香,同Burrata口感好夾,軟韌得來帶些少彈性,再夾雜絲絲奶香🧀搭配埋黑醋汁酸酸地好開胃。最欣賞係Toast, 以為會好硬,竟然好軟熟又煙韌!下次有機會一定要試佢單點嘅酸種包🍞◆Brewers Burger◇HKD165包體鬆軟,牛

◆Summary◇
場地好大,裝修狂野又令人放鬆,有種去左美國西部嘅感覺。

————————————————————
Beer  Paddle

◆Beer Paddle◇HKD140

Avocado  Toast

◆Avocado Toast◇HKD130

Brewers Burger

◆Brewers Burger◇HKD165
包體鬆軟,牛肉煎至5成熟,都幾多汁唔會乾,夾住溶左嘅芝士大大啖超滿足🤤薯條都炸得好脆身,擺耐左都唔覺油🍟

Steak  and  egg

◆Steak and Egg◇HKD170
牛扒都係叫左五成熟,控制得好好,入面仲係粉紅色。牛肉冇甚肥脂,切落去好柔軟,冇筋,調味簡單得來都好凸顯肉味🐮如果可以多少少胡椒同海鹽應該會更加突出

Crime  Brulee

◆Creme Brulee◇HKD85
好靚打卡必備📷煙霧環繞的效果超級吸睛,薄薄一層焦糖脆身,入口即溶,燉蛋綿滑得來唔會太甜,食落去有沉實的感覺又不會太膩。必試‼️

Pavlova

◆Pavlova◇HKD80
芒果雪糕上淋上菠蘿汁🍨以Meringue做底,由上層的冰涼軟滑,到下層的輕盈脆口,口感千差萬別,唯獨最後二者都係入口即溶,歸於同樣的終點💦層次感好豐富的一道甜品,如果甜度稍降會更享受,不過Meringue靠糖支撐結構,大概是不可能減糖的😅
Beer  Paddle
 Avocado  Toast