2018-06-26 109 瀏覽
星期五晚放工就去天后搵好野食~~見到呢間小店新開,打邊爐都好喎~~《頭啖湯》,俾佢個名吸引住,心諗係咪真係咁正先!一於就食你啦~幾個鍋都好吸引~~原來仲有湯飯同米線食~聽到隔離枱話《滋潤椰子雞煲》好正,咁我哋都試下!一問店員之下知道佢哋個湯底煲足3個鐘,點知一開蓋眼見超多料,嘩嘩嘩~~~除咗雞之外,仲有蟲草花、杞子、靈芝菇、黑木耳、海底椰、紅棗、竹笙、大葱等等嘅材料!越滾越濃,啖湯真係好甜呀!!!用呢個湯底嚟打邊爐灼《牛肩胛》,好味到暈~~~雖然牛味唔係好濃,但係都不錯!因為個湯底都好多料,兩個人都唔駛再點太多野食!豬腩肉夠爽口,唔算太肥!丸類就普通貨,無咩特別,但份量都唔少嘅。再飲返杯《綜合水果茶》,味道清新,簡直消暑解渴,大滿足!!整體來說,環境舒服,周圍都幾乾淨,而且店員有禮,有問有答,又夠主動,今時今日已經好少有咁嘅服務!值得一贊👍🏻👍🏻👍🏻
星期五晚放工就去天后搵好野食~~

見到呢間小店新開,打邊爐都好喎~~

幾個鍋都好吸引~~

原來仲有湯飯同米線食~

聽到隔離枱話《滋潤椰子雞煲》好正,咁我哋都試下!

滋潤椰子雞煲

越滾越濃,啖湯真係好甜呀!!!

牛肩胛

因為個湯底都好多料,兩個人都唔駛再點太多野食!
豬腩肉夠爽口,唔算太肥!
腩肉片

丸類就普通貨,無咩特別,但份量都唔少嘅。

再飲返杯《綜合水果茶》,味道清新,簡直消暑解渴,大滿足!!
綜合水果茶

牛肩胛