今日又約了閨蜜飯聚, 想搵個地方坐低慢慢傾慢慢食, 串酒里就最岩了!呢度都唔算好起眼, 幸好之前黎過, 所以好易搵~店舖位於小巷裡, 有易拉架水牌, 見到招牌粗口啤就認到了~雖然位於山林道呢D出名貴價既地段, 不過我覺得收費都OK 啦, 唔算話好貴對上一次黎, 出名既手工啤酒已沽清, 皇天不負有心人, 今次再黎終於返貨了! 而且款式好似比以前多左, 有6款咁多!每款有唔同味道, 而我地就試左水果味系列既"柒" (香甜蜜糖) ,"你" (蜜桃菜頭),"西" (西柚回甘)!飲落有少許手工啤酒的苦澀味, 再帶有清甜的果香, 尤其係西柚! 個人較喜歡酸甜一點的西柚味, 可能帶酸個味比較出同特別!除左用黎送飯, 呢堆啤酒用黎影相呃LIKE 都係一流 XDDD大食既我地一開波就狂叫, 打向頭炮既係日本廣島燒蠔($49 一客2 隻), 叫左冬陰功同黃金蒜蓉2款比較喜歡蒜蓉的, 因為本人是蒜怪, 而家店家一D都唔吝嗇蒜蓉, 落左好多, 食落大滿足! 慳家既我地, 仲用食淨既蒜沾其他食物 XD 絕不浪費!燒牛舌($59)是必點的, 好厚但唔會UN,超有口感, 又JUICY! 雖然安格斯牛肉粒($59)都
店舖位於小巷裡, 有易拉架水牌, 見到招牌粗口啤就認到了~

鹽燒厚切牛舌

雖然安格斯牛肉粒($59)都唔錯, 但食完牛舌再食佢太大比較喇~~牛舌完勝!!

邪惡既黑松露沙律醬薯條($49)又係一個下酒良伴, 夠晒肥美, 食唔停!
黑松露沙律醬薯條

又係重蒜系列 - 蒜蓉燒原條茄子($45), 都算幾大條, 蒜蓉充足!

再叫左札幌芝麻同川式麻辣香燒餃子雞翼 (各$49 每款2隻)
麻辣既冇試, 只試左芝麻味, 加左芝麻燒既雞翼香氣撲鼻, 雞翼裡釀左餃子餡, 比淨食雞翼更有層次~~都幾得意!

食完肉又整返個芝士煙肉焗大啡菇($39)中和下, 個菇既TOPPINGS又係好肥美XDDD! 個菇咬落好多汁, 好FRESH, 幾好食! 唔係燒到乾晒水果種
芝士煙肉焗大啡菇

另外要一讚既係燒菠蘿($29) , 真係又甜又多準汁, 令到我地掛住食都唔記得影佢相, 繼牛舌後, 另一樣必點既燒物!
又係一個飲飽食醉既愉快晚上
2017-12-03