餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

我又去九龍城食泰國嘢啦, 今次我同ㄧ位朋友去食, 她勁鐘意食魚,我就推薦必嚐推介 泰式燒盲鰽 啦!一見到條魚已經流曬口水, 外皮用鹽燒,燒到脆卜卜,可以輕鬆成片揭起,見到佢咁完美咁同魚肉分離,真係好療癒呀!白嫩嘅魚肉非常濕潤,而且鮮味十足,每一啖都係滿滿嘅幸福感!魚肚塞滿泰式香料,令成條魚都充滿東南亞風味。 想再惹味啲嘅話,仲可以點埋酸辣汁,超醒胃!雖然條魚好大,但我哋兩個人食到停唔到,趁熱食,好快就食到得排骨啦!推介還有 燒脆皮白鱔,都是燒到外脆內軟, 熱辣辣非常香口 肉質又相當彈牙, 大家都不妨一試。另外點了酸辣牛小扒沙律和冬陰雞湯 做前菜 非常惹味又開胃。 還最緊要服務員非常有禮親善, 真是食得開心。
白嫩嘅魚肉非常濕潤,而且鮮味十足,每一啖都係滿滿嘅幸福感!
推介還有 燒脆皮白鱔,
另外點了酸辣牛小扒沙律和冬陰雞湯 做前菜 非常惹味又開胃。
還最緊要服務員非常有禮親善, 真是食得開心。
泰式燒盲鰽
燒脆皮白鱔