2018-08-20 636 瀏覽
暑假嘅波鞋街,日日迫爆,鬼叫佢係香港地標,唔去唔得😝,買完鞋,腳軟又肚餓,我出名旺角通,要食好西梗係去廣華街啦,嗰度就腳又多選擇,中西美食樣樣都有,今日就揀咗阿來東南亞風味😋點解揀阿來,就係睇到門口個咖喱軟殼蟹🦀火山🌋包。呢個咖喱軟殼蟹🦀火山🌋包🍞賣相非常吸引,見到真身仲不得了,色香味指數爆燈💡,平時要食風味咖喱,叫隻咖喱蟹至少$300,同一做法,今次選用軟殼蟹🦀,一半價錢就食到。軟殼蟹🦀金黃香脆,內裏軟心,本身已經好好味。加埋風味咖喱汁,🌴椰香咖喱滲着絲絲蛋花,濃稀合度,滿滿的載到麵包盒子🍞,就像火山🌋熔岩般掛在軟殼蟹上,一路傾瀉,一路滲透入麵包之內😋,冇得頂啊薄薄脆漿包着豆腐,炸得非常乾身,灑上淮鹽黑芝麻超級惹味,軟心豆腐白白滑滑,真係好好味東南亞風味🌴點少得食沙嗲,最愛帶花生味的沙爹醬,吃得串燒就要豁出去,越濃厚越杰身才是地道滋味咖哩、脆炸豆腐、BBQ串燒確係惹火🔥,當然要飲番個椰青清心解暑,食埋新鮮椰子肉夠曬環保😝今晚冇骨落地,食到飽飽人均消費都係百零蚊,我哋真係冇揀錯😋😋😋

點解揀阿來,就係睇到門口個咖喱軟殼蟹🦀火山🌋包。
咖喱軟殼蟹火山包

金磚豆腐