2017-11-19 753 瀏覽
星期日四個女仔一個墟,約埋尖咀行街睇戲食飯。大家決定試一試人氣之選。因為預咗大把人等位,所以一早去拎位,拎埋個pager行街街。港威商場地下,門口一定有一大班人等位唔會搵錯等咗大約四十五分鐘有位燈光較為昏暗偏黃入門口右手邊有蛋糕櫃所以未坐低已經俾啲蛋糕吸引住諗定食邊款Sunday最愛食Sunday Brunch 覺得咁先有放假Feel嘛! 所以叫咗炸雞窩夫班尼迪蛋 $158炸雞香脆,配埋比利時窩夫,出奇地夾。最初仲怕鹹食窩夫會好怪。班尼迪蛋仲係流心的,加埋荷蘭醬,三樣一齊食,多重味覺享受。伴碟仲有炸薯粒。個炸薯粒有驚喜,咸咸地好香口,一邊傾計,一邊食,令人食唔停口。羽衣甘藍藜麥沙律$128兩種Superfoods加埋一齊,齋睇都覺得健康,減低這餐的罪惡感。哈哈。個沙律堆到成座山咁高。入面除咗有羽衣甘藍同藜麥,仲撈埋紅椒、葵花籽、Parmesan Cheese。藜麥又帶點果仁香味配埋酸酸地的Lemon Vinaigrette口感豐富、不肥膩、健康又好味。烤蒜雞肉蝴蝶粉 $176很濃味的Bow tie pasta,適合口味濃的人。入面有雞肉、磨菇、烤蒜。個cream sauce好厚包住每粒
港威商場地下,門口一定有一大班人等位唔會搵錯
等咗大約四十五分鐘有位
燈光較為昏暗偏黃
入門口右手邊有蛋糕櫃
所以未坐低已經俾啲蛋糕吸引住諗定食邊款

所以叫咗炸雞窩夫班尼迪蛋 $158
班尼迪蛋仲係流心的,加埋荷蘭醬,三樣一齊食,多重味覺享受。

炸雞窩夫班尼迪蛋
羽衣甘藍藜麥沙律$128

個沙律堆到成座山咁高。
羽衣甘藍藜麥沙律
烤蒜雞肉蝴蝶粉 $176
很濃味的Bow tie pasta,適合口味濃的人。入面有雞肉、磨菇、烤蒜。個cream sauce好厚包住每粒蝴蝶粉。分量大,適合開心share.
烤蒜雞肉蝴蝶粉
無敵紅絲絨芝士蛋糕 $79
Cheese cake很結實,中間有兩層red velvet cake,但不會太甜。
反而最外層佈滿的White chocolate略甜。
旁邊仲舊好吸引的cream,好滑,怕肥都要食埋佢。
無敵紅絲絨芝士蛋糕

整體服務質數很好。雖然出面大排長龍,但沒有出現趕收碟,俾壓力人交枱的感覺,讚。
食物質素好。份量十足。可以叫多幾款開心share.

炸雞窩夫班尼迪蛋
羽衣甘藍藜麥沙律