餐廳: Cafe 2 Oyster n Grill
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2017-06-13 111 瀏覽
之前食過一次,一直念念不忘。 終於又搵到人陪我去咁遠既西環食啦。 今次encore 既有松露磨菇湯, 碳燒帶子同手捲粉。 松露磨菇湯我覺得上次松露味香d,今次可能輕手咗,但都ok 嘅。 碳燒帶子有進步呀, 上次有少少苦味, 今次保留到碳燒風味又完全無燶味無苦,仲好鮮甜好食。 手捲粉一樣咁好味,我自己比較中意菌類食物, 呢個粉d菇大大塊帶住陣陣松露香, 好快就分曬呢碟粉。 前菜就試咗個藜麥蝦沙律, 睇相就見到好多藜麥,店家一啲都唔孤寒, 配埋蝦,番茄仔,生菜,非常清新。 而且藜麥係非常健康既食物,叫咗佢可以減輕下食其他嘢既罪惡感。之後有海鮮拼盤, 好大盤,有青口,蠔,大蝦,蜆。 全部都好鮮味十足,質素好好,人多的話都建議叫呢個,真係好正。 今次牛方面叫咗牛仔骨, 條骨雖然無斧頭扒咁震撼, 但上台一啲都唔輸蝕, 而且已經切好擺得靚靚咁,叉起就食得,最咁我呢d懶鬼。 睇顏色就已經知廚師廚藝好得啦, 食落都好有牛味, 肉質又唔會硬, 好掂。 有女人食飯點會無甜品, 最後都叫咗心太軟雪糕同brownie。 我好中意個brownie配雪糕🍦, 熱🍫淋落鐵板到,煙霧彌漫, 超有feel, 女神🍦要

今次encore 既有松露磨菇湯, 碳燒帶子同手捲粉。

黑松露牛肝菌雜菌湯

碳燒帶子

黑松露大磨菇手捲粉配巴馬臣芝士

藜麥海蝦沙律

精選海鮮拼盤

碳燒加拿大牛仔骨

有女人食飯點會無甜品, 最後都叫咗心太軟雪糕同brownie。 我好中意個brownie配雪糕🍦, 熱🍫淋落鐵板到,煙霧彌漫, 超有feel, 女神🍦要溶化啦!
好滾動~

有人陪我既話 我都會繼續再食。

芝士煙肉焗蠔

碳燒帶子