2018-04-14 94 瀏覽
今日去重慶大廈唱完錢,肚餓要揾好野食,男朋友話想食burgeroom,我上次食完都對佢既burger念念不忘,所以今次黎尖沙咀分店回味下。尖沙咀鋪好像比銅鑼灣分店大,比較多位置,但今日係星期五晚上,所以人客很多,幸好我們一早來到。我們喜愛吃牛,所以都係揀翻牛肉漢堡。今次試左另外兩款味,一個係蘑菇牛肉漢堡,另一個係墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡。漢堡味道差不多,但又不一樣,每款都有驚喜,牛肉漢堡同銅鑼灣分店的一樣,同樣多汁鮮嫩,咬落去啖啖牛肉,加上新鮮生菜蕃茄中和一下,淋上沙律醬,酸甜美味。蘑菇牛肉漢堡上次食大啡菇牛肉漢堡,比較多水份,而今次的蘑菇牛肉漢堡,把蘑菇切片煎香,更好味。墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡墨西哥辣椒酸辣開胃,辣得過癮,配上牛肉漢堡清新解膩,推薦。單骨雞翼配蜜糖芥末醬單骨雞翼即叫即炸,炸得金黃香脆,內𥚃雞肉嫩滑非常,沾上蜜糖芥末醬,可稍稍減低熱氣感。黑松露芝士薯條薯條和漢堡好像密不可分,所以今次選了黑松露芝士薯條,黑松露咸香美味,配上薯條香脆滋味,尤其剛上枱時芝士滑溜,可以拉絲,但擺耐左,芝士會凝固,下面果d就會無芝士,所以建議盡快食。令客人回頭既餐廳先係成功既餐廳,burgeroo
,所以今次黎尖沙咀分店回味下

我們喜愛吃牛,所以都係揀翻牛肉漢堡
漢堡味道差不多,但又不一樣,每款都有驚喜
,牛肉漢堡同銅鑼灣分店的一樣,同樣多汁鮮嫩,咬落去啖啖牛肉
,加上新鮮生菜蕃茄中和一下,淋上沙律醬,酸甜美味

墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡

墨西哥辣椒酸辣開胃,辣得過癮,配上牛肉漢堡清新解膩,推薦

單骨雞翼配蜜糖芥末醬

單骨雞翼即叫即炸,炸得金黃香脆,內𥚃雞肉嫩滑非常,
單骨雞翼配蜜糖芥末醬
沾上蜜糖芥末醬,可稍稍減低熱氣感

黑松露芝士薯條

,尤其剛上枱時芝士滑溜,可以拉絲,但擺耐左,芝士會凝固
,下面果d就會無芝士,所以建議盡快食

令客人回頭既餐廳先係成功既餐廳,burgeroom就係其中一間俘虜左我既漢堡店,馬上又回頭吃。
2018-04-06