2017-12-08 184 瀏覽
近來好似多左好多餃子店,上次同朋友黎過呢間餃掂,覺得好好食!屋企人鐘意食餃子,約左好耐一定要帶佢地黎試下醃蘿蔔絕對係呢間店既最大誘因大大樽醃蘿蔔任食,蘿蔔醃得入味,酸酸甜甜夠哂開胃另一吸引位係佢既醬料,估唔到有咁多選擇,由傳統豉油、醋、辣椒醬到新派啲既芝麻醬、青瓜醬都一應俱全,逐隻醬都試過哂,青瓜醬超好味比自家製字眼吸引,叫咗兩杯山楂雪梨水,飲得出媽媽嘅味道真材實料主菜未到小食先上,有黃金皮蛋、青瓜同埋木耳,黃金皮蛋比平時黑色皮蛋味道較清,感覺新鮮又好味呢個龍鳳灼餃似係招牌菜,入邊有分黑松露同埋白松露,一見係松露即叫黎試下仲送咗一碗鯪魚粉葛湯,飲得出冇加味精,絕對係自家製黑松露超足料!入口有濃郁既黑松露味,真正既齒頰留香呢個雲吞媽媽猛讚好味佢話雲吞做到皮薄涵靚,而且雲吞皮就算浸係湯好耐都唔會綿綿爛爛,係媽媽既大愛最後叫一個芝士軟心煎餃,外脆內軟,芝士同餡料好夾食過番尋味睇下芝士同餡料既份量幾平均好香芝士味成餐飯好滿足好飽,價錢又唔貴,最開心係屋企人都鐘意食
屋企人鐘意食餃子,約左好耐一定要帶佢地黎試下

醃蘿蔔絕對係呢間店既最大誘因

大大樽醃蘿蔔任食,蘿蔔醃得入味,酸酸甜甜夠哂開胃

自製山楂雪梨水

比自家製字眼吸引,叫咗兩杯山楂雪梨水,飲得出媽媽嘅味道
真材實料

龍鳳松茸雙灼餃

仲送咗一碗鯪魚粉葛湯,飲得出冇加味精,絕對係自家製

黑松露超足料!入口有濃郁既黑松露味,真正既齒頰留香

重慶鮮肉雲吞

呢個雲吞媽媽猛讚好味

軟心芝士餃

最後叫一個芝士軟心煎餃,外脆內軟,芝士同餡料好夾
食過番尋味

睇下芝士同餡料既份量幾平均
好香芝士味

成餐飯好滿足好飽,價錢又唔貴,最開心係屋企人都鐘意食