2018-12-09 51 瀏覽
今日去開港島區行山,於是乎就揀咗呢間食卷物嘅Chotto Maki。之前一路都好想食呢間,因為有朋友介紹話呢間嘅卷物十分出色,除咗餐廳預設嘅大小卷物之外,仲可以自己因應個人喜好去整屬於自己口味嘅卷物,當中除咗可以揀醬汁之外,仲可以自選肉類、蔬菜、脆脆等,好適合一啲腌尖嘅朋友。一場黎到,冇理由唔自己整返個卷物食,我同女朋友首先就揀咗個鰻魚,蘆筍、牛油果、松露蛋黃醬加黑芝麻醬。佢嘅醬汁很出色,濃郁嘅黑松露十分惹味。成個配搭連埋櫻花蝦嘅脆口,口感同味道都一流。另外再叫咗帶子吞拿魚細卷物,配合黑芝麻醬,整體出嚟有意外嘅驚喜。仲有佢嘅牛油果三文魚軟芝士細卷物,熟度剛好嘅牛油果,配合軟綿綿嘅軟芝士,再加上三文魚嘅鮮味,將所有食物嘅味道推上一個更高嘅層次。今次食得好滿意,下次行山都會嚟呢間度食完再出發咁一定有一個美好嘅開始。

自創卷物

Black  Magma