翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2022-04-30 770 瀏覽
本身係另一間餐廳預訂咗大閘蟹放題 點知發生啲不愉快事件 嗰間餐廳話我哋冇訂到位 總之冇得食🥲 所以就諗起呢間係位於尖沙咀嘅蟹店 呢間辣蟹舫質素唔錯 而且有好多好評 喺呢間店上嚟嗰陣 見到門口有好多同明星影相嘅合照😮濃湯大花膠雞呢部係店員極力推介嘅一個燉湯 要成588一窩 本身都諗咗一陣 但係見佢咁落力推介就試吓啦😂 飲完第一啖就覺得物超所值啦 呢鍋湯真係好杰身 係花膠嘅膠質 而且雞味好濃郁 絕對係真材實料避風塘炒蟹呢個係呢間店嘅招牌菜 當然要過一個想食蟹嘅口癮🤭 避風塘炒蟹以一隻一隻咁計算 Size唔算太細而且避風塘脆脆超級好送飯🦀 蟹亦都好有鮮味 蜜桃咕嚕肉咕嚕肉外脆內軟 又冇骨 醬料調得唔算太酸亦唔會太甜 所以都有想一舊接一舊嘅諗法🐷酥炸蠔仔餅呢碟對我來講就太過熱氣 因為呢碟蠔仔餅炸得好乾 的確係好脆嘅 但係我會鍾意食潮式嗰種蠔仔餅多啲😗黃金流沙蝦球呢碟又係店員極力推介嘅 價錢係逐隻叫嘅 賣相的確幾靚 一隻好大嘅蝦係啲米通上面🦐 再配埋面頭嘅黃金餡 的確係好好食亦都好有鮮味呢間餐廳雖然價錢唔平 但係以食物質素嚟講 性價比都幾高😺 個人覺得燉湯同埋流沙蝦球比蟹更加令人有驚喜

濃湯大花膠雞
濃湯大花膠雞