2024-01-21 181 瀏覽
話說呢間冰室,個名聲勁得好似火箭咁上升。今次評到佢既酸菜魚同埋幾款揼底小菜,真係心郁郁要同大家分享下。先講酸菜魚啦,湯底鮮得嚟又夠晒味,魚肉滑溜溜,一啖落肚感覺得到個酸香味同微妙既麻辣融合得好自然,啱晒愛挑戰味蕾既食客。生炒骨呢件菜做得好夠味💥,骨頭炸到外脆內嫩,啲菠蘿係成功提升晒成道菜既甜酸平衡。嚟到咕嚕蝦球我就真係一讚再讚👌,炸得正啱好,唔油膩,伴隨咁多汁又甜中帶酸嘅菠蘿,口感上得嚟又唔錯。乾煸四季豆炒得脆爽得黎唔會過油,真係要諗住埋款識得享受。吃過哂,呢間冰室真係值得推介,無論係氣氛定係食物質素都有一定水平,朋友聚舊,嚟呢度食個過癮肯定無錯🥢!這家店的食物質量真係可以話係突出,而且好食無肉酸,適合一班朋友聚一聚,齊齊搵啲新鮮感覺。下次仲要帶埋其他朋友再嚟,轉轉口味試下其他嘢。🍴😊