2017-10-22 210 瀏覽
一直都想食米走雞好耐 聽朋友講芝士雞煲好好食 怕肥既小妹今日全日特登食少D野就為左個芝士雞煲 所以都抱住幾大期望黎試 7點鐘去到唔多人 環境俾起其他食雞煲既地方乾淨同時尚D 坐低就俾左D紙仔我地剔 我地2個女仔叫左細芝士雞煲 西班牙黑豚肉 鮮炸響羚 四拼餃同一個辛辣麵 可能習慣左任食打邊爐關係 以為咁樣叫好少野食 原來係睇得自己太大食芝士雞煲都好快黎左 賣相係幾吸引 但食落冇咩芝士味 唔知係咪唔夠熱關係 我地加大左個火 熱左D的確濃味少少 但都唔係預期中咁香芝士味 而且仲因為咁濃左少少底 不過因為佢味道唔係好似平時食開雞煲咁咸咁濃味 所以食下又一舊食下又一舊差唔多就食得晒全部雞 平時食雞煲都只係食到大半就右湯打邊爐 今次真係第一次食得晒D雞先打邊爐用左芝士湯打邊爐 諗住用返芝士湯應該可以濃味D喇 但同用清湯冇咩分別 個豚肉都幾好食 佢的確同平時食開果D靚少少 肉紮實少少 但以$188呢個價錢實在有D貴 唔覺食左咁貴既肉響羚係打邊必點既野 如果湯底好好味配埋響羚真係好滿足 可惜今次個湯底冇咩特別 不過個響羚都幾大夠 浸一浸就淋左索晒湯 的確係鮮炸不錯個餃D蝦肉都幾大粒 入面好似有D香料味

芝士雞煲

西班牙豚肉

鮮炸響羚

鮮製四拼餃
個餃D蝦肉都幾大粒 入面好似有D香料味 不過不失普普通通 佢話有幾種味道但我食落好似都一樣 食唔出有咩唔同 可能因為食晒成個雞煲關係 D餃食唔晒

總括黎講係比預期失望 成餐都唔係好食到芝士味 走果陣個場FULL左 估唔到閒日都會咁多人食 埋單食左600幾 佢當然比出面任食既質素好 但又覺得唔值得呢個價錢 試一次就夠
鮮炸響羚