招聘中
時薪
$19,000+
月薪
2022-09-26 1232 瀏覽
大角咀又有新場, 一開已經日日排晒隊喇。諗住夜少少無乜人等先去, 點知都係要等,好彩都唔係等左好耐,笑料係等位,係拎住個飯杓喺度等入到去坐低,環境都幾舒服,暗暗地,又唔會好迫,感覺都有少少好似去左旅行咁不過留意返,店員們都係韓國人,只可以有限度英文或者國語溝通,當然, 如果閣下係想練下韓文,可能都可以一試,店員們都非常友善, 有講有笑佢地嘅餐牌,係非常簡單,主菜係只有烤豬肉套餐、烤豬皮同烤牛排骨,食肉獸嘛,梗係叫晒兩款肉先啦~ 上菜前佢已經會上左一盤前菜同調味,有黑椒鹽、蒜泥醬、生蒜、同類似係 Gochujang 咁嘅醬 ,仲有碗菜,菜係比一般其他餐廳用嚟包肉果啲切得細好多,呢盤野入面嘅野係可添嘅,有需要可以同店員們講。豬來了, 分別有豬腩同豬頸肉,店員會幫我地烤埋,烤完剪開堆到滿滿嘅肉, 都咪話唔開心順帶一提佢個煎pan幾正, 一邊高一邊低有個去油位,就唔會出油出得勁變左油浸烤豬跟住就嚟牛排骨喇,佢個賣相已經好討好,手臂咁長嘅一條連骨牛先成條烤再剪開再烤,之後佢就會放喺舊骨上面,咁就唔會overcook啦最後仲試埋佢個 雞蛋羹 ,係類似平時食韓燒爐邊燒果種芝士粟米蛋, 唔好畀個「

烤豬肉套餐

跟住就嚟牛排骨喇,佢個賣相已經好討好,手臂咁長嘅一條連骨牛

烤牛排骨

最後仲試埋佢個 雞蛋羹 ,係類似平時食韓燒爐邊燒果種芝士粟米蛋, 唔好畀個「羹」字呃左,佢唔係流質亦唔係湯嚟,係好似蒸蛋咁, 入面有粟米粒,上面有塊芝士,不過佢癡住碗邊果啲位就好燶,果啲就好難食下,除左果啲位之外,如果一口有晒蛋粟米芝士其實幾好食~
雞蛋羹

如果鍾意食肉嘅朋友應該就無乜投訴喇~ 不過餐牌選不多去過嘅朋友會唔會再去, 就另作別論了。