.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍜 T͓̽o͓̽k͓̽y͓̽o͓̽ ͓̽M͓̽a͓̽g͓̽i͓̽c͓̽:͓̽ ͓̽F͓̽r͓̽o͓̽m͓̽ ͓̽M͓̽a͓̽z͓̽e͓̽s͓̽o͓̽b͓̽a͓̽ ͓̽t͓̽o͓̽ ͓̽R͓̽a͓̽m͓̽e͓̽n͓̽ @ 🌟 麺屋こころ《👽食神大媽食靚撈麵》.⠀💁‍♀️ 圖片展示美食為:Seared Japanese Wagyu Mazesoba HKD 198Yuzu Shio Cold MazesobaHKD 89Genmai Cha HKD 34Barley Tea HKD 28.👽 大媽同第一次食過呢一間日本過江龍嘅撈麵之後,幾乎每一次一諗起想食麵就會返嚟。就算大媽以前喺加拿大都會去食,因為佢嘅麵身實在太優質,用多穀物麵粉自家製蕎麥麵,所以真係特別彈牙!連煮麵嘅水都會經過軟化,所以真係唔親身試過係唔會明嗰種分別架!.🔥 收到料佢最新出品左「火焰和牛迷你乾拌麵」,梗係要試下啦!一上枱已經覺得好興奮,因為鋪滿A4級和牛,跟住店員會好耐性地介紹所有配料同食用步驟。之後就會喺你面前炙燒和牛,用餐體驗已經好享受。和牛經過炙燒,仍然保持嫩滑,夾起一大塊,絕對唔係薄切切。配上溫泉蛋、大蔥、紫菜,一齊連埋拌麵,大大啖啜入口,超級豐富嘅口感!呢個價錢絕對係物超所值!.🍊 朋友仔同我一
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
.⠀
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Yuzu Shio Cold MazesobaHKD 89
Genmai Cha HKD 34
Barley Tea HKD 28

🍊 朋友仔同我一齊分享,所以我哋另外就嗌咗「柚子鹽味撈麵」,一冷一熱,兩重享受哈哈哈!雞肉好嫩,同樣配上溫泉蛋、蔥花、紫菜碎、水菜、竹筍、唐辛子絲,再連埋拌面一齊食,而因為係凍食,所以麵身會更加彈牙,味道更清爽,同埋會有柚子鹽嘅酸甜味道。

Yuzu Shio Cold Mazesoba

🍹 另外佢哋集團亦都有出飲品系列,咁當然一定要配埋日本經典口味「抹茶入玄米茶」,可以一次過滿足兩個願望,又有綠茶嘅清新,又有玄米茶嘅香氣。同埋「日本產麥茶」淡淡嘅焦香味道真係好舒服,會覺得好似將所有嘢都一次過消融咗咁。

Genmai Cha & Barley Tea

😇 呢度嘅撈麵雖然冇湯,但係你食落會覺得佢嘅味道好濃郁,非常鮮味!但食完幾個鐘之後,都完全唔會口渴,證明真材實料!裝修好有格調,坐得舒服,服務亦好。所以有機會記得嚟試吓!

📍 灣仔軒尼詩道68號新禧大廈地下1C號舖
☎️ +(852)3751-6966