‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🤩 𝓜𝓪𝓼𝓽𝓮𝓻𝓯𝓾𝓵 𝓒𝓪𝓷𝓽𝓸𝓷𝓮𝓼𝓮 𝓐𝓾𝓽𝓱𝓮𝓷𝓽𝓲𝓬 𝓓𝓮𝓵𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 @ 🌟 利寶會館《👽食神大媽嘆粵菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:蟹籽燒賣皇香煎韭菜餅花膠杏汁燉白肺湯酒香南非鮑魚角青花椒蒸星斑件濃湯浸時蔬即燒乳鴿陳皮紅豆沙酥皮蛋撻.👽 大媽要同大家介紹吓呢一間地點方便,食材優質,提供正宗廣東美食嘅好地方,每款菜式都令人滿足。.🥟 首先打頭陣就係「蟹籽燒賣皇」同「香煎韭菜餅」。燒賣超級大粒、彈牙、鮮味十足,蟹籽嘅爽脆感令口感好豐富!韭菜餅則外皮超級鬆脆但不油膩,充滿內韭菜,香味飄散出嚟,好驚豔!令我決定下次要試埋佢嘅飲茶午餐!.🍲 食完開胃嘅錢財當然係要飲暖胃嘅「花膠杏汁燉白肺湯」。豬肺湯底濃郁鮮甜,超大塊花膠嘅滋味完美融合喺湯度,而白肺湯嘅滑嫩質感更加凸顯出嚟,真係滋補又美味!.🦪 主角「酒香南非鮑魚角」黎啦!連砂煲上,熱辣辣,香噴噴!鮑魚切角鮮嫩多汁,每一口都充滿嘅鮑魚鮮味,令人愛不釋口。連配菜都非常之鮮味,非常之大滿足!.🐟 另一位主角「青花椒蒸星斑」非常之厚身,有別於一般清蒸,用青花椒嘅辣味帶出魚肉嘅鮮甜,真係令人
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
酥皮蛋撻
👽 大媽要同大家介紹吓呢一間地點方便,食材優質
,提供正宗廣東美食嘅好地方,每款菜式都令人滿足。

酒香南非鮑魚角

🐟 另一位主角「青花椒蒸星斑」非常之厚身,有別於一般清蒸,用青花椒嘅辣味帶出魚肉嘅鮮甜,真係令人回味無窮。

青花椒蒸星斑件

🦆 仲有「即燒乳鴿」,呢個真係功夫一絕!原隻燒到外皮超香脆,店員會俾你影相打卡之後再去幫你斬件。裏面仍然保持住非常之豐富嘅肉汁,同埋好大隻,真係非常肥美好味!

即燒乳鴿

🥬 「濃湯浸時蔬」真係用非常之濃郁嘅上湯浸菠菜苗,每一塊菜葉都好嫩口,精挑細選出來。

濃湯浸時蔬

🥧 最後係甜品「陳皮紅豆沙」同「酥皮蛋撻」。紅豆沙起沙,加埋陳皮嘅香氣,紅豆好大粒,甜而不膩。蛋撻更加係有誠意即焗,外皮好酥脆,內餡香滑。

酥皮蛋撻

😋 呢度每一道菜都精心烹調,味道鮮美而正宗,地理位置好方便,食物質素好高,加上裝修典雅企理,有機會記得嚟試吓。

.⠀
📍 中環德己立街1-13號世紀廣場4樓