2020-11-11 502 瀏覽
Save低左程班長好耐, 但係冇咩事真係好少出荔枝角😅今日終於有個機會👐🏻12點幾差唔多1點等位都係等左15分鐘左右, 入面好似夜市咁排排坐, 靠牆啲位成個自修室自閉位咁, 不過都幾有氣氛既🤡<清燉牛肉麵>試左個湯先, 覺得算多油但味唔濃, 不過不失啦😉個麵好食喎!!有咬口, 煙煙韌韌咁, 唔sure個麵係邊度黎啦下, 但係都有麵香味, 所以總結佢係一個好麵👍🏻牛肉肥瘦好適中, 我覺得佢味道比較港式, 切到好似車仔麵檔啲牛腩咁之外, 好腍好腍👅個麵份量唔算多, 女仔應該都夠飽肚既, 性價比就麻麻地👽<炸豬扒湯麵>朋友食豬扒個刻個口就損左😹豬扒睇落好正, 食落好脆口😛其實個粉唔厚, 係脆到好硬, 都唔知點形容🐒肉唔乾, 味正常, 四粒星同上面個碗一樣係比個麵既😗<甜不辣>本身以為會係炸既, 因為之前食過好多間台式餐廳都係炸既💁🏻‍♀️甜不辣依然係煙煙韌韌咁好食🤤想講佢個汁都幾特別, 加埋啲汁好似食緊肉咁, 唔係個甜不辣食落似肉, 係個汁搞到個主角好似肉😂我都唔知點講好, 明就明啦, 唔明就算啦🤭<山粉圓&冬瓜茶>我以為山粉圓即

清燉牛肉麵

<清燉牛肉麵>

炸豬扒湯麵

<炸豬扒湯麵>

甜不辣

<甜不辣>

山粉圓&冬瓜茶

<山粉圓&冬瓜茶>
我以為山粉圓即係粉圓, 原來佢係青蛙卵🐸個底應該係黑糖水, 糖~水~💁🏻‍♀️至於冬瓜茶, 得個甜字, 我覺得佢可以溝稀啲, 係店家太有良心, 定純粹失手落多左糖, 佢都係糖~水~😅

總結食物正常啦, 今餐叫既野食搞到好似去左台灣版既車仔麵檔咁🙊見到有大腸同埋蛋餅, 有啲後悔冇試(但真係食唔落啦😂)如果我係附近番工, 都會想間唔時食下既, 但係要突登出去食就覺得還好啦未至於😉😉

清燉牛肉麵
炸豬扒湯麵