2019-06-03 473 瀏覽
觀塘係我經常搵食既地方,今次一大班朋友去,諗住揀間環境舒適既地方坐下食下野。 可能因為我地太大班人又有啲嘈,女侍應一開始就對我地黑面,態度都幾差,不過我不嬲對服務無太大要求,最緊要食物。 由於本人係魷魚愛好者,基本上總知係魷魚我都會覺得好食。呢個都炸得幾好,係份量細啲。 呢個芝士年糕既size 超級的骰,目測直徑得4,5cm,似糯米滋既大細。憑良心講佢係好食,皮夠脆同入面腍腍地,但性價比太低,成$24一粒,絕對唔值。 我既評價係... 要食牛肉鍋不如去食吉野家,一樣size,吉野家仲要有烏冬,呢度只可以加飯($15)。啲肉就比較「鞋」,粉絲彈牙,唔錯。但整體唔係幾抵食。 舊鰻魚煮到好腍,外皮微微燒到香脆,好食。但個飯黎到係凍既,我個人期望每碟食物上枱都係熱既,至少唔好係凍。呢度扣左唔小分。 呢個飯就熱返啲喇,個飯都幾乾身,但唔會話好好食。 呢個應該係全晚最好食既一碟,汁濃肉香,舊肉煮到好腍但又唔靭,好食但得勁小,十幾舊一口肉收成百蚊。 總括黎講,大食既朋友要諗清楚,叫一樣野就一定唔夠食。但公平小小講,佢係有二人餐提供,每人二百蚊度,但我地太多人無叫,可能二人餐會抵食啲喇。呢間坐低傾下計

日式他他醬吉列魷魚

燒雙重芝士年糕

神戶野茶牛肉鍋

原條蒲燒鰻魚炒飯

明太子蟹肉炒飯

呢個飯就熱返啲喇,個飯都幾乾身,但唔會話好好食。

十勝一口牛

總括黎講,大食既朋友要諗清楚,叫一樣野就一定唔夠食。但公平小小講,佢係有二人餐提供,每人二百蚊度,但我地太多人無叫,可能二人餐會抵食啲喇。呢間坐低傾下計既話係唔錯既選擇,但我唔會因為食物推薦呢間。
汁燒原隻魷魚筒
日式他他醬吉列魷魚