2023-04-21 386 瀏覽
今晚本身想試T.O.P入面既紅葉酒場,但係去到發現好似熄咗燈咁,話要係紅葉茶屋安排入座。過到黎先發現原來隔離無開,睇嚟暫時只做返茶屋(?) 不過入到黎都照食晚飯啦🙂今晚叫咗2樣野同一個飲品,兩個都係茶漬飯。第一個係火炙刺身三文魚茶漬飯😋依個飯可以揀跟蝦湯同鰹魚湯,我就揀咗跟蝦湯,味道會濃啲香啲。飯都有跟2個小配菜,外觀影相都唔錯。刺身新鮮,不過飯煮得有少少爛,有啲失望。但係整體都唔錯,價錢$148。另一個係豪華原條鰻魚茶漬飯🐟依個係第一次叫既飯,同樣可跟蝦或鰹魚湯,鰹魚湯味道比蝦湯會清淡啲,不過鰻魚味道都濃,所以食起上黎都可以接受。依條鰻魚都大條,無骨,食落係啖啖肉,好食😋 價錢係$188。另外叫咗一杯冰芒果百香果茶入面真係有幾舊雪到變冰既芒果,慢慢融咗後可以食到果肉。配搭百香果茶,感覺清新,唔會太甜,有驚喜☺️ $42整體用餐體驗唔差,食物都多選擇,可以一試☺️

今晚叫咗2樣野同一個飲品,兩個都係茶漬飯。

第一個係火炙刺身三文魚茶漬飯😋

另一個係豪華原條鰻魚茶漬飯🐟

另外叫咗一杯冰芒果百香果茶

整體用餐體驗唔差,食物都多選擇,可以一試☺️
2023-04-20