話說上星期同朋友去咗間哈利波特主題餐廳覺得幾得意,今日就帶寶寶呢個波友嚟試吓另一間特色餐廳—阿仙奴球隊主題餐廳🤓~餐廳入面有好多老闆絕版珍藏波衫🤩最有紀念價值的波衫已被表起😎最入面嘅area 應該可以做包場party~店入面仲有一張好特別嘅雀籠枱添😍 不過咁特別嘅枱當然要預訂座先有得坐啦🙈 雖然冇得坐,但睇下都開心嘅😜我地今日叫2個dinner set❗️Dinner set 有蒜蓉包、沙律、餐湯、主菜及一杯餐飲,非常豐富❣️清涼嘅沙律菜食落超新鮮呀❣️仲用玻璃瓶裝住,確保衛生👍🏻 另上嘅黑醋可以俾客人自己調節個人口味,好貼心呀💕 隻碟仲好靚☺️蒜茸包勁足料❗️超多牛油➕超多蒜蓉🤤未咬落去已經聞到好濃嘅蒜味,配埋香熱軟熟嘅麵包,食落係大滿足呀😍又係華麗器皿系列😍 女孩子最愛😚南瓜湯雖然南瓜味唔重,但質感好rich~~香烤澳洲羊架拼德國腸 $188罕見地用superfood 羽衣甘藍➕蕃薯來做伴碟蔬菜🥰 健康有益👍🏻羊架點左八成熟,羊騷味唔重,油脂亦唔多,肉質鮮嫩,肉汁豐富🤩.鮮羅勒香蒜煙肉芝士腸蝴蝶粉 $128芝士味🧀香濃又creamy❗️岩晒我呢d 芝士控😋蒜味唔重,羅勒葉味就比較重,呢種味/醬

餐廳入面有好多老闆絕版珍藏波衫🤩
最有紀念價值的波衫已被表起😎
最入面嘅area 應該可以做包場party~

我地今日叫2個dinner set❗️

蒜茸包

又係華麗器皿系列😍 女孩子最愛😚
南瓜湯雖然南瓜味唔重,但質感好rich~
~
香烤澳洲羊架拼德國腸 $188
香烤澳洲羊架拼德國腸

鮮羅勒香蒜煙肉芝士腸蝴蝶粉 $128
鮮羅勒香蒜煙肉芝士腸蝴蝶粉

芝士味🧀香濃又creamy❗️岩晒我呢d 芝士控😋
蒜味唔重,羅勒葉味就比較重,呢種味/醬料(台灣叫青醬)喺香港唔係十分流行,所以唔係周圍有得食~
配料好足但整體份量有點細份,女仔👧🏻岩食,但男仔👦🏻就可能未必夠~
呢度嗌 dinner set 仲可以用6折價錢享用主餐牌嘅自家甜品添😍
咁抵食我地梗係一人點番個甜品來結尾啦😝
即製熱香甜鬆餅 $68
即製熱香甜鬆餅

熱辣辣嘅微厚pancakes 入口香軟,內外都有滑而不過甜不膩嘅吉士cream☺️ 伴有幾粒莓果➕曲奇碎令pancake入口更豐富❗️
另有焦糖syrup 及士多啤梨醬俾客人自調口味💕
朱古力三重奏心太軟 $68
配一球 Dreyer’s 雪糕 (+$12)
朱古力三重奏心太軟

好特別呀❣️
比起其他心太軟唔同嘅係表面加多左層朱古力薄片,名符其實係三重朱古力心太軟呀🤩
表層焗得軟熱,入面嘅流心朱古力濃得來唔苦,好岩我口味☺️ 旁邊仲配有一杯仔牛奶🥛加落去可以令入口質感更軟滑tim💕
雖然餐茶只係嗌左個普通熱檸水,但隻杯實在太吸引我影佢了🙈

檸檬🍋新鮮,浸得耐都唔苦👍🏻
幾有誠意嘅主題餐廳,一方面以環境⚽️滿足男仔,另一方面以靚靚餐具🍴滿足女仔😝 下次會訂位黎坐雀籠🥰
2019-10-03
蒜茸包