2019-08-16 325 瀏覽
突然好想二人世界食西餐,聽同事講Pom’s Kitchen & Deli都唔錯。靜靜地傾下計,幾有情調,所以放工去試下。餐廳內光線暗暗的,真的如同事所講好有情調,適合情侶拍拖。另外有一些長枱,都適合一班朋友聚會。晚上有dinner set, 見到有海鮮拼盤好想食,但又好想試牛扒,所以今次先試set。先來了羅宋湯和蒜蓉包,羅宋湯茄味濃郁,蒜蓉包蒜味重,正!點了炭燒美國安格斯肉眼牛扒,七成熟燒得剛剛好。好有炭燒的香味,而且牛味濃,不用點汁都已經好好味!配菜有香草薯仔,薯仔煮得好香口,味道有驚喜!如果可以多幾粒就好了。另外點了香煎鵝肝牛肝菌扁意粉,一上菜已經聞到好香既鵝肝味,鵝肝好多汁,跟牛肝菌味道好夾。牛扒餐包一件朱古力芝士蛋糕,不會好甜、亦不會好漏,味道剛剛好,一個人可以食到一件!另外值得一提是餐廳服務質素非常好,員工好有禮貌,讓我感覺好舒服😌。

炭燒美國安格斯肉眼牛扒

香煎鵝肝牛肝菌扁意粉