2023-12-17 732 瀏覽
以《魷魚遊戲》為靈感的真人實境秀《魷魚遊戲:真人挑戰賽》早前在Netflix已經播左啦有無睇呢?! 我就去左Megabox呢間餐廳叫左🚦紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐🦑過下癮啦🤩 原來係Openrice訂座就可以享有呢個餐既88折優惠!好抵!呢度餐廳門面已經擺放左大大個公仔紙板係度好矚目🤣 裡面都好有心思! 擺左好多魷魚遊戲劇照既卡紙裝飾🙆🏻‍♀️ 我地今次食呢個餐超正!.🚦紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐🦑- 新鮮魷魚- ⁠醬油五花肉- ⁠安格斯外裙肉- ⁠和牛牛肋條- ⁠月見牛腹肉- ⁠梨汁雞肉- ⁠深海鱈魚肉- ⁠韓式香腸🍭椪糖曲奇雪糕🚦紅糖沙冰🚦綠燈沙冰.一來到就有韓國好流行既幾款小食,加上烤爐旁放上芝士粟米同泡菜蛋,已經好豐富🤩 烤肉到哂後,好壯觀😍 要拎住魷魚打卡啦🤣 魷魚已處理,直接放上去簡單燒香就可以,好香好爽!.燒肉方面,個人最喜愛醬油五花肉🍖真係不得了!油脂香爆發,唔駛點醬都好好食,入口即溶,加片生菜同配料包住五花肉食,好正!而⁠第二樣最喜愛就係安格斯外裙肉!🥩 肉味濃郁,肉質軟,好好食!.深海鱈魚肉好香,魚肉好鮮!梨汁雞肉都唔錯,好香!和牛牛肋條同月見牛腹肉既肉質就較厚實🙆🏻‍♀️ 爐
🚦紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐🦑
- ⁠韓式香腸
🍭椪糖曲奇雪糕
🚦紅糖沙冰
🚦綠燈沙冰
深海鱈魚肉好香,魚肉好鮮!梨汁雞肉都唔錯,好香!和牛牛肋條同月見牛腹肉既肉質就較厚實🙆🏻‍♀️ 爐邊既芝士粟米同泡菜蛋可以係咁refill,我地食左兩round就夠哂🤣
食魷魚遊戲套餐當然唔少得玩下遊戲🤪 甜品既椪糖曲奇雪糕就有得玩啦!我地兩個都係星星款🌟Challenge accepted!! 不過我玩唔夠一分鐘就fail左🤣🤣🤣 曲奇雪糕好好味😋 紅燈沙冰同綠燈沙冰都好靚,紅紅綠綠咁,味道有少少似波子汽水沙冰咁
2023-12-13