今日同朋友去咗奧海城嘅一間日本餐廳,食日本嘢,呢一間係非常值得推介嘅日本菜,首先先講一講餐廳環境,裏面嘅間隔好有日本風格,用一些木秋做裝修,感覺好平靜舒適,每一個座位都有好大嘅空間,好適合同朋友來相聚一刻,最重要這裏的食物都係超級好食,今日叫咗個魚生刺身,生蝦等等,我發現呢間餐廳嘅刺身凍食壽司都係好新鮮,口感一流,同埋好油鮮味,所以我覺得呢一間係真正嘅日本菜,而且個價錢都唔貴,當個餐嚟嘅時候,好有驚喜,好有特色有擺盆,有前菜,有沙律,仲有大大碟餸,同埋大大碗飯,覺得好爆肚,而且好有家居的感覺,好整潔,所以食嘅時候都特別開心,我朋友仲叫咗個肥牛鍋飯,裏面嘅肥牛都係好好食,好多肉,仲有加埋碗湯,超級抵食,如果下次要約會的時候,奧海城呢間日本餐廳一定要泥食,推薦推薦😍😍