2010-08-19 181 瀏覽
好少到元朗, 咁啱星期六要去睇啲嘢, 特登去之前喺openrice search下有咩好食. 本身搵咗喺呢間新明皇隔離嘅西餐廳, 但係去度見到個menu, 一啲都唔吸引. 又開始落啲雨, 就過咗隔離呢間新明皇試下.坐底見到佢喺廻轉帶上嘅壽司, 好唔新鮮, 有款有啲多多糖, 而啲腐皮壽司嘅腐皮嘅色仲好怪-淺黃色, 已經覺得唔對路. 之後老公食咗一碟魚生壽司, 佢就即刻話, 唔係好掂 我地再叫咗個蟹柳冷面, 啲蟹柳雖然大條過喺超市買到, 一條條獨立有張膠紙包住嗰啲, 但味道同嗰啲係一樣嘅. 點嗰啲豉油淡而冇味.每人再叫咗個手卷, 個手卷可能因為即整嘅關係, 所以係最OK, 不過都係好一般.

2010-08-14