2020-09-08 1112 瀏覽
前幾日食完牛腩今日有經過另一間有名嘅食牛腩舖頭,其實群記我以前都食過兩三次,第一次食會覺得真係幾好食,之後食嗰兩三次都覺得有啲失望,不過俾多次機會佢啦!平時經過群記都會見到人排隊,可能自從新冠狀病毒就少咗人嚟,佢舖頭好細,加埋都係得嗰五張至六張枱,一張枱最多都係坐四個人我今次叫咗一碗爽腩河,佢嗰啲爽腩會夾雜左其他好韌嘅牛腩,佢唔會全部俾晒爽腩你,因為我每一次都會要叫爽腩河,但每一次佢都係2-3舊爽腩另外就會係一啲冇咁靚嘅牛腩,我經驗話俾我知!不過我好鍾意佢嘅湯底,味道好清甜,之前我都會飲晒,我鍾意佢湯底多個牛腩!不過好唔鍾意群記嘅服務,啲阿姐態度好差而今次本身張枱得我一個人坐,係一張圓枱,之後有個阿叔要搭枱,我見佢有咳,就問個呀姐你哋冇膠板隔住嘅咩,佢就好冇禮貌咁講‘冇’!其實而家咁嘅時勢,重要同一個陌生人面對着面咁樣食嘢,加塊膠板都唔係好難啫!不過如果未食過群記嘅人可以試吓,大家唔好諗住會有好嘅服務
不過俾多次機會佢啦!

不過如果未食過群記嘅人可以試吓,大家唔好諗住會有好嘅服務

爽腩河