之前去太古廣場影聖誕樹🎄就去咗呢間餐廳食lunch~因為係聖誕節所以好多人😂牛油果多士🥑配水波蛋🥚賣相有心思、很精緻✨但水波蛋過熟,蛋黃已成固體狀,完全唔流心🙈懷疑牛油果醬加入了芫茜🌿很強烈的青草味😂墊底是酸種麵包🥖口感比較煙韌~龍蝦班尼迪蛋🥚班尼迪比較出色👍🏻蛋黃流心,配埋龍蝦肉和菠菜,味道恰到好處😋墊底麵包口感比平常的English muffin鬆軟,偏向像梳乎厘pancake🥞更加好味😋但伴碟的蘆荀非常老🙈雖然已削外皮但仍然有渣又不鮮甜😂Latte☕️老公話夠香醇好飲Hotjicha Latte賣相看似濃郁,但實質太稀🙈焙茶和牛奶比例唔太好,真心覺得Starbucks嘅Hotjicha好飲啲😂#金鐘美食 #金鐘打卡 #金鐘餐廳#太古廣場 #pacificplace #太古廣場 餐廳

牛油果多士🥑配水波蛋🥚

龍蝦班尼迪蛋🥚