今日午餐黎左YOHO食,雖然YOHO有好多食肆,但唔知點解就無間餐廳想食所以就由媽媽拍板,佢話想食亞洲菜又唔想食生野,於是就㨂左安南小館一朝早出左九龍,返到去YOHO都好攰,由MTR行去餐廳仲要行一陣沿途都見到有幾間吉舖,唔知點解YOHO好似乜都有,但係行起街上黎就覺得好悶無野想行終於行到去餐廳了,當時正值午餐時間,餐廳只係FULL左7成,好好彩地唔洗等位坐下望下MENUMENU既選擇真係唔多,好似無乜野食好㨂咁因為我地都係雀仔胃,一人一碗粉就太飽,所以叫左一碗粉、一個小食同兩杯飲品午市套餐既雞翼春卷撈檬雞翼醃得好夠味,春卷個皮就略嫌UN左D,但味道都正常。撈檬加左蘿蔔絲同青瓜絲,仲有D生菜伴下食撈檬當然要落碌冧,呢度既碌冧就略嫌咸左DD,魚露重手左炭燒豬肉米紙卷見到媽媽對筷子證明佢幾心急呢個要先講賣相,其實都幾十蚊一碟米紙卷個伴碟會唔會HEA左D呢,得塊蕃茄同青瓜呢個配搭同茶餐廳既歐陸早餐有乜分別?米紙卷既味道都好STANDARD,好難唔好食。炭燒豬肉用魚露醃過所以有陣咸香,好惹味因為越式清補涼呢個名吸引左我,但原來同涼粉爽差唔多除左眼見兩粒龍眼同涼粉之外,杯底仲有薏米同蓮子天氣咁熱

坐下望下MENU
MENU既選擇真係唔多,好似無乜野食好㨂咁

雞翼春卷撈檬

午市套餐既雞翼春卷撈檬

食撈檬當然要落碌冧,呢度既碌冧就略嫌咸左DD,魚露重手左

見到媽媽對筷子證明佢幾心急

呢個配搭同茶餐廳既歐陸早餐有乜分別?

越式清補涼

因為越式清補涼呢個名吸引左我,但原來同涼粉爽差唔多

除左眼見兩粒龍眼同涼粉之外,杯底仲有薏米同蓮子

天氣咁熱飲杯凍野真係好舒服

今餐埋單171,LUNCH價錢黎講真係偏貴,係商業區返工都無咁貴

餐廳環境SEMI-OPEN唔算一個好好既環境,餐具又普通全部都係同一個色TONE望到好悶

收得呢個價錢應該DEATAIL位再做好D
越式清補涼