黎到鳥語第一印象係,最啱幾個閏蜜一齊傾計﹗環境唔會逼,少少霓紅燈最適合大家一齊打卡影下相,更重要係,野食都幾有心思,味道比想像中更好,飲品都可以,大致上都係回頭率幾高:坐得舒服,唔會太嘈,食物選擇多,又有心思,係而家少數有水準既cafe個人認為。食物方面1.軟瞉蟹青醬意大利飯:軟瞉蟹用吉列方式炸比平時日式個種唔同,夠熱,外脆內軟,(個人超喜歡軟瞉蟹。)羅勒醬鋪滿每一粒,味道突出,不過份量偏細。2.秘製牛油果忌廉海鮮意粉:見到一片片牛油果切到咁柔軟真心好幸福,我地撈埋成個食,撈埋白汁好夾,唔會「漏」,仲有洋蔥,蝦,同野箘,整體都幾多配料。3.柚子雞翼:柚子味超重﹗﹗不過唔夠肥美多肉,有少少奀。 4.鳥語:荔枝梳打(唔太記得因為我飲左一啖),偏甜都,個人認為得個樣﹗5.紅棗茶:個人喜歡較養生的紅棗茶,不過攤耐左都會冇咁熱,可以稍作改善。總括:上菜夠熱,擺盚用心,味道Okay,飲品同食物選擇多,但份量偏細,適合女生,可以約閏蜜再戰

食物方面

3.柚子雞翼:柚子味超重﹗
﹗不過唔夠肥美多肉,有少少奀
。

紅棗茶