2019-03-03 565 瀏覽
表妹生日,所以嚟呢度慶祝。呢間餐廳係冇得book位。當晚六點鐘左右到餐廳,唔係太多人,但要等齊人先可以入去坐。首先講吓餐廳嘅環境,其實音樂都幾大聲,但餐廳好有氣氛, waiters 好熱情招呼,好Nice。食物方面,我哋order咗和牛三文治,和牛煎到大概五成熟,非常juicy,牛味香濃,非常好味。另外叫咗焦糖牛油粟米,亦都係非常好味。個面係脆脆地嘅焦糖,而粟米本身都好鮮甜。日式豆腐,我醬汁好特別,類似XO醬,有少少瑤柱嘅,酸酸地,配上大量鰹魚碎,非常match。而個海鮮釜飯亦都非常鮮味,seasonal嘅海鮮係帆立貝,非常鮮甜。上菜時見到飯嘅顏色好淡以為佢會冇乜味,但一食落就覺得飯應該係用雞湯或者海鮮湯黎煮嘅,因為真係非常入味嘅,因為飯裏面除咗有帆立貝仲有一啲菇類同埋紅蘿蔔,令到成個飯係好香同埋食落係非常鮮甜。最後我哋叫咗個甜品,就係Monaka ice cream sandwich,其實係威化夾住雪糕同埋一啲raspberry 醬。我哋初時都估唔到雪糕係咩口味,所以就問waiter,原來先知道係紫菜口味雪糕,非常特別,因為食落味道鹹鹹地,加上Raspberry 醬嘅甜甜地,味道好m
最後我哋叫咗個甜品,就係Monaka ice cream sandwich,其實係威化夾住雪糕同埋一啲raspberry 醬。我哋初時都估唔到雪糕係咩口味,所以就問waiter,原來先知道係紫菜口味雪糕,非常特別,因為食落味道鹹鹹地,加上Raspberry 醬嘅甜甜地,味道好match好清新。
總括而言,我係推介呢間餐廳嘅,因為食物同氣氛都好好,而價錢亦都係合理嘅。下次會再嚟。
和牛三文治
焦糖牛油粟米
Seasonal seafood hotpot rice
Tofu
Monaka ice cream sandwich
  • Crispy  Caramel  Butter  Corn