呢間樓上印度餐廳環境幾寬敞,無隔版的場景好似好耐無見過。餐廳菜單中英對照,有啲仲有圖參考,不過有選擇困難症既我睇完圖都諗左好耐食咩好,好多都好吸引呢。落單之後先送上例湯,無聽錯既話老闆話係南瓜湯,不過我飲落覺得幾重黑椒味,我鍾意。Pani Puri 炸米餅配薄荷汁 $88 第一次試呢個印度小食,炸米餅做成炸波波,入面有薯泥及炸麵碎(?),自己加紅色(味道有點甜,有點像海鮮醬)或綠色(有點辣)的醬汁,然後倒入薄荷汁,成個放入口,脆口爆汁的效果,有趣又好味。Lamb Shank Masala 瑪莎拉羊膝 $188兩大件羊膝,有鍚紙包住方便揸住食,肉質夠腍夠嫩,而瑪莎拉幾香,是混合印度香料的調味。食完肉仲有骨髓,不過我唔係啜到好多,食完上網睇見人地用飲筒啜,我徙左…Chicken Curry 原汁咖哩雞 $86Cheese Naan 芝士烤餅 $36黃咖哩有椰香味,雞肉大件嫩滑,配飯一流,不過今次只係叫左芝士烤餅。烤餅有少少煙韌,口感唔錯,加左芝士就咁食都正,配埋咖哩都好夾。Mango Lassi 芒果酸奶 $37Young Coconut 椰青 $42記得上次飲Lassi叫左少甜都係非常甜

Soup

Cheese Naan 芝士烤餅 $36
Mango  Lassi

Mango Lassi 芒果酸奶 $37
Young Coconut 椰青 $42
記得上次飲Lassi叫左少甜都係非常甜,呢個甜度剛好,唔會好酸,芒果味濃,夠滑口,正!

老闆幾友善,教我地點食個Pani Puri之外,又得閒同客Social下。
Soup
Lamb  Shank  Masala