2021-08-19 83 瀏覽
同朋友去銅鑼灣食晚飯都會嚟永光中心搵食,貪佢方便就腳!一入門口留意道門會回彈,唔好企咁埋。見到D清酒擺設,提醒我入咗間日式西餐廳。間舖地方唔大,每枱都貼得好埋,基本上隔離枱傾計,我都唔好意思同朋友講嘢,費時人哋以為我撘嘴啦🤭我哋點餐前向個侍應了解餐牌上面新鮮魚柳同廚師精選係乜,點知佢講完我都聽唔到佢講乜,心諗係佢廣東話講得唔好,還是我聆聽唔好呢?咁我就叫份魚嚟食吓,睇吓佢比咩我食囉!最後我哋叫咗兩份set lunch。朋友嘅前菜,佢話幾好!芝士意大利雲吞配法式番茄醬,比想像中大件,不過個醬汁似係超市買嘅番茄醬北海道海膽意大利飯,係朋友叫嘅!佢以為有好多海膽,原來⋯哈哈!佢話海膽冇怪味。我嘅新鮮魚柳,味道係唔錯。哩份配菜有紫椰菜,薯仔,蘿蔔又幾好味噃!甜品係送嘅!以一杯淡淡地嘅咖啡作終結。整體食物係ok,不過服務真係有進步空間,本以為係自己聽廣東話聽得唔好,點知隔離枱都聽唔明個侍應講乜!不過,做飲食係辛苦嘅!明嘅!明嘅!
同朋友去銅鑼灣食晚飯都會嚟永光中心搵食,貪佢方便就腳!

一入門口留意道門會回彈,唔好企咁埋。

餐包,冇咩特別

朋友嘅前菜,佢話幾好!
鴨胸沙律

芝士意大利雲吞配法式蕃茄醬

北海道海膽意大利飯

我嘅新鮮魚柳,味道係唔錯。
煎魚柳

哩份配菜有紫椰菜,薯仔,蘿蔔又幾好味噃!
配菜

甜品係送嘅!
甜品

以一杯淡淡地嘅咖啡作終結。
Latte

北海道海膽意大利飯